Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tredje gången gillt för Edsbyns talang: "Det är bara att gasa för fullt"

/
  • Edsbyns anfallare Joel WIllhelmsson gör landslagsdebut när P19 spelar VM i Trollhättan kommande helg.

Joel Wilhelmsson gjorde sitt första A-lagsmål 13 november 2015.
Nu väntar nästa uppgift för Edsbyns anfallare – P19 VM i Trollhättan.
– Det är bara att gasa för fullt, säger 18-åringen.

Annons

Joel Wilhelmsson har efter sin måldebut i elitserien varit med i sju matcher, men är fortfarande en bit från att kunna kalla sig etablerad. Störst fokus ligger på spel med P20-laget. Men att det är ett framtidsnamn råder ingen tvekan om.

LÄS MER: Junioren höll sig framme mot Hammarby

Ett första bevis på det är platsen i årets P19-trupp som helgen 5-7 februari spelar VM i Trollhättan.

– Jag var med som reserv i P15 och P17, så nu blev det tredje gången gillt. Det känns speciellt och blir riktigt roligt, säger Joel Wilhelmsson.

Till mästerskapet får han sällskap av klubbkamraten Oscar Wikblad, som kommer vara en av Sveriges bärande spelare i jakten på guld. Joel Wilhelmsson är även han anfallare i grunden, men är uttagen som mittfältare till VM.

LÄS MER: Wikblads målfest räddade poäng mot Vetlanda

– Jag får ju ha lite mer boll och vara mer delaktig. Det blir roligt. Men om jag kommer vara en av e drivande spelarna? Nja... Det är väl Oscar, Martin Landström och Robin Öhrlund som kommer driva laget som det känns, säger Joel Wilhelmsson.

Hur bra koll har du på dina nya lagkamrater?

– Jag känner de flesta eller vet vilka de är. Man träffar ju dem på de läger man är iväg på.

P19 VM spelas i skymundan av VM i Uljanovsk, men en sak som Joel Willhelmsson tror skiljer sig åt i förhandstipsen mellan de båda turneringarna är att det troligtvis är tre lag som slåss om ett guld i P19.

– Det är nog både Ryssland, Finland och vi som kan vinna, för herrarna känns det mer som om det bara är Sverige och Ryssland.

LÄS MER: Här är den svenska VM-truppen

Mästerskapet inleds på fredag med två gruppspelsmatcher mot Norge och Ryssland. På lördag ställs Sverige mot Finland och efter det väntar semifinal på kvällen. Final och bronsmatch spelas på söndagen.

– Det kommer bli intensivt med matcher med två på fredag, två på lördag och bronsmatch eller final på söndag. Det blir roligt med täta matcher. Så det är väl bara att köra på med full gas och se vart det leder, säger Joel Willhelmsson.

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här

Mer läsning