Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trollerinummer följt av matchstraff

/
  • Ljusdals Henrik Cervin bjöd på konster på IP – men drog också på sig ett matchstraff i slutet av den första halvleken mot Sandviken.
  • Henrik Cervin ficks e den andra halvleken från läktarplats. Hans Ljusdal föll med 1–14 i den sista juniorelitseriematchen.
  • Ljusdals Filip Ljus åker på en propp av Sandvikenförsvaret.
  • Axel Nilxon höll siffrorna nere i den första halvleken. Här tar han en straff.
  • Pär Billsmon plockar fram sitt röda kort ur bröstfickan.

Henrik Cervin bjöd på ett trollerinummer, ett skott i ribban från 35 meter – och ett lindrigt matchstraff.
Allt inom loppet av en knapp halvminut i juniorelitseriens sista match.
– Det blir ju att man säger saker i stundens hetta, men jag bad om ursäkt för det, säger 19-åringen från Motala.

Annons

Henrik Cervin lämnade moderklubben IFK Motala och började på bandygymnasiet i Ljusdal för två och ett halvt år sedan.

Och a-lagsdebuten i LBK är sedan länge avklarad.

Men den här säsongen har 19-åringen inte fått någon speltid i elitserien.

– Jag hade väl hoppats på att göra det bra nu i slutet och kanske få någon match, som i morgon mot Borlänge, säger Henrik Cervin, som går ut gymnasiet i vår – och i och med det lämnar juniorlivet bakom sig.

– Jag vet inte hur det funkar nästa år, men jag har ett år kvar på kontraktet med klubben, jag skrev ett treårskontrakt för två år sedan, säger han.

Att bara få matchning i juniorserien är inget den tekniske mittfältaren önskar direkt...

– Det är ju a-lagsbandy jag vill köra. Man hade ju hoppats på att få lite i år då, men jag har varit lite halvskadad och sjuk mycket. Sedan har ju Filip (Ljus) och Erik (Olsson) gjort det riktigt bra på matcher och träningar med a-laget, säger han.

Vad händer nästa säsong då?

– Om de (LBK) vill ha mig kvar mig så får jag väl fixa ett jobb här och så, göra det bästa av det.

Ljusdal avslutade säsongen i juniorelitseren med hemmamatch mot topplaget Sandviken. LBK hamnade i svårigheter direkt, men mycket tack vare en storspelande målvakt i Axel Nilzon (som också har a-lagskontrakt) höll man siffrorna nere – bara 0–3 i den första halvleken.

Det Henrik Cervin stod för sista halvminuten i första halvlek är mer än vad många andra spelare får uppleva på flera matcher.

Han hade bollen nere vid egen hörnflagga, och Sandviken satte pressen med tre spelare. Cervin lobbade bollen över dem, satte upp den till Erik Olsson på mitten, och fick sedan tillbaka den.

– Det är ju bara att försöka lösa det i stället för att bara lägga över bollen till dem. Jag vill skapa ett anfall i stället, och det får vi ju, säger Henrik Cervin.

När han fick tillbaka bollen på mitten lurade han på nytt framstörtande motståndare – tog några skär in på offensiv planhalva och drog till.

– Jag kommer en mot tre och ser att deras målvakt är långt ute, så jag försöker skruva in den i bortre, säger Henrik Cervin om skottet från uppskattningsvis 35 meter som tog i ribban.

I Sandvikens spelvändning som följde drog Henrik Cervin sedan på sig ett frislag.

Du tappar det när skottet inte sitter?

– Nja, Billsmons (Pär, domaren) domslut inte är det bästa. Jag bryter jättebra, men enligt honom är det frislag.., så jag kickar väl iväg bollen utan att tänka så mycket på det, och då reagerar Saikspelarna starkt. Sen sparkar jag till en Saikspelares klubba, och då brister det väl för Billsmon, säger Henrik Cervin som fick syna det röda kortet – lindrigt matchstraff för olämpligt uppträdande.

– Jag säger saker i stundens hetta, men jag går och ber om ursäkt för det sen. Det är inte rätt domslut, det kan jag stå för, säger Henrik Cervin.

Med trollgubben Cervin på läktaren blev LBK utspelat i den andra halvleken. Sandviken vann till slut med 14–1.

Ljusdal slutar sist i juniorelitserien med tre poäng efter en seger mot Kungälv och en oavgjord match mot Nässjö.

– Det har varit riktigt tungt såklart. I vissa matcher har vi inte haft någon avbytare alls. Det har blivit ungefär som i dag, vi backar hem och har inte så mycket, säger Henrik Cervin.

Ljusdals juniorer har haft förutsättningarna emot sig.

– Vi har haft två träningar i veckan, ofta i dåligt väder. Och vi hade ingen ordentlig försäsong heller, säger Henrik Cervin.

Mer läsning