Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trotjänaren bryter kontraktet med Villa: "Slå upp ordet lojalitet så kommer Johan upp"

Efter exakt 200 matcher i Villa Lidköping tackar försvararen Johan Malmquist för sig – trots ett år kvar på kontraktet. – Men jag kommer nog att fortsätta spela bandy, säger han till Villas hemsida.

Annons

I en intervju med Bandypuls efter att Villa Lidköping säkrat SM-final på Sävstaås sade trotjänaren och backup-spelaren Johan Malmquist en bevingad mening som säger mycket om 33-åringen.

– Min roll är att pusha de andra och sprida glädje och allting och visa att även fast man inte spelar kan man faktiskt ge 100 procent.

Johan Malmquist lämnar moderklubben Villa Lidköping.

Nu väljer han att bryta kontraktet med moderklubben trots att ett år återstår på kontraktet.

– Elitsatsningen tar väldigt mycket tid, men jag kommer nog att fortsätta spela bandy. Skulle det bli skadeproblem kan jag också tänka mig att stå till förfogande, säger Johan Malmquist till klubbens hemsida.

När klubbchefen Jonas "Sparris" Johansson kommenterar veteranens beslut är det just lojaliteten som nämns i första hand.

– Om man slår upp ordet lojal så kommer Johan Malmquist upp. Därför vill vi förstås inte lägga hinder i vägen. Vi är också oerhört tacksamma för hans insatser under åren, säger han.

Johan Malmquist kommer att ersättas av junioren Elias Gillgren.

Mer läsning