Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trots dålig is – Vänersborg bjöd upp till kamp på Zinkensdamm

Vänersborg spelade 3–3 mot Hammarby på Zinkensdamm.
En jämn match som präglades av dålig is, heta känslor och mycket bollar i luften.
– Vi åker ändå härifrån med en bra känsla, säger Vänersborgsbacken Richard Wallin-Kamperin.

Annons

Efter mycket om och men blev det till slut match på Zinkensdamm. Knappt ett och ett halvt dygn innan avslag togs beslutet att isen var tillräckligt bra för att Hammarby skulle kunna ta emot Vänersborg i en efterlängtad hemmapremiär.

Men isen höll inte speciellt länge.

– Den håller cirka tio femton minuter, sen blir det väldigt riskabelt att transportera bollar längs isen. Då får man spela lite mer primitivt. Man fördelar om lite i laget och det blir mycket bollar i luften, säger Richard Wallin-Kamperin.

TV: Snabbanalys från Hammarby–Vänersborg

Hur är det att spela när isen är så här dålig?

– Förr var man ju van när man spelade ute hela tiden hemma i Vänersborg, nu har man avvant sig vid detta. Det blir en helt annan sport, blir det. Jag där bak kan väl njuta lite av det som har spelat ute ett par år, men det är klart att man hellre vill spela i kanonförhållanden när man är ute, annars är hallarna rätt bra.

Vänersborg lyckades dock ta ledningen i matchen innan isen blev allt för dålig. Efter tretton minuter satte Joakim Hedqvist 1–0 till bortalaget på hörna. Hammarby såg ut att kvittera 25 minuter in i matchen, men målet dömdes bort av domare Keijo Hyvärinen efter att David Pizzoni Elfving fått bollen på handen. I stället var det Vänersborg som tog chansen i läget efter och utökade sin ledning till 2–0 genom Olle Berglund.

Hammarby skulle hinna reducera till 1–2 innan halvtidsvila. Mittfältaren Jesper Jonsson tog sig in i straffområdet och ställde David Borvall i Vänersborgsmålet.

Läs också: Vänersborgs ytterhalv tvingas sluta

Förutom dålig is så präglades matchen av heta känslor i båda lagen. Det sista som skedde i första halvlek var att Richard Wallin-Kamperin och Hammarbys David Pizzoni Elfving drog på sig matchens andra dubbelutvisning efter en stökig situation som i det närmaste såg ut som en hockeyfight.

– Jag var väl uppe och kände på honom i ryggen och det tyckte han väl inte om. Sen blev det lite mer gruff och det slutade med en liten hög där. Men det är mest roligt, det är så det ska vara. Det var inga hard feelings, utan det var över ganska snabbt, säger Richard Wallin-Kamperin.

Totalt blev det tolv utvisningar i matchen, sex till respektive lag. Helt rättvist, enligt Richard Wallin Kamperin.

– Det var en bra fight där ute. Tycker inte det är fult spel någonstans, men det blir mycket kamper och det är väl bra att båda lagen är tända och vill vinna.

Matchen slutade oavgjort efter bland annat ett straffmål av Misja Pasjkin. Hammarbys Robin Sundin drogs ned i straffområdet av Martin Röing och Pasjkin satte enkelt bollen vid Borvalls högra stolpe. Bortalaget kom tillbaka och tog ledningen igen genom Mikko Lukkarila, innan Kalle Mårtensson fick avsluta målgörandet med sitt 3–3-mål i 61:a minuten.

Läs också: Fagerströms starka show lyfte Vänersborg

Mer läsning