Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trots minusresultatet – ingen panik i Hammarbys spelartrupp enligt Gilljam: "Kan inte göra mer än att spela bra bandy"

Negativt eget kapital och elitlicensen i fara. Trots det är det lugnt hos Hammarbys spelartrupp, enligt lagkapten Adam Gilljam.

Annons

På onsdagen bekräftades Hammarbys stora minusresultat . Det egna kapitalet på minus 1,2 miljoner gör att elitlicensen är i fara säsongen 2017/18.

Men som spelare försöker man att inte fokusera på pengarna, enligt Adam Gilljam, Hammarbys lagkapten. Det trots att Kungälv ju tvingades ur elitserien efter säsongen på grund av ekonomin.

– Det är alltid tråkigt, så är det väl för alla föreningar när det går dåligt ekonomiskt. Löser det sig inte och man inte får elitlicens säsongen efter det här så är det klart att det inte är bra. Men jag fokuserar bara på att spela, säger Adam Gilljam.

– Vi spelare kan inte göra så mycket annat än att spela bra bandy och hoppas på att kommer mycket folk till rinken, det är väl det enda som vi fokuserar på.

Känns det som att det kommer att lösa sig med ekonomin?

– Ja men det är klart att man är och försöker vara positiv, så är det ju alltid. Det är ju folk som arbetar med det där så det är bara hoppas att de gör ett bra jobb. Vi spelare gör allt vi kan proffsigt så det är bara att hoppas att alla andra gör likadant.

Bland annat är det dåliga publiksiffror som gör att Hammarby tappar så mycket ekonomiskt.

– Det är ju tråkigt att det blivit mindre publik, men som det var förra säsongen med väldigt dåligt väder på hösten och att vi inte hade så många fredagsmatcher i början där det kanske kommer som mest publik på Zinken, och dessutom spelade vi väl inte bra på hela säsongen heller. Man förstår väl att folk inte hade så stor lust att komma och kolla, men man får hoppas att det blir lite ändring nu till säsongen och att vi kan spela lite bättre. Sedan har vi ganska många fredagsmatcher så vi får hoppas att publiken hittar tillbaka.

LÄS OCKSÅ: Hammarbys ordförande om sprickan i laget – och framtiden: "Det är fan min plikt att hantera situationen"

Nu efter midsommar är det sommarupphåll i de gemensamma träningarna med laget, men Gilljam menar att försäsongen hittills har sett lovande ut.

– Det känns jäkligt bra, vi har fått nya tränare i Andrej och Misja och träningen har varit lite annorlunda mot vad det har varit förut. Det känns som att det har varit en jäkligt givande träning och många som är taggade, vi har fått in lite nya spelare också och det kan väl vara bra för truppen att få in lite nya ansikten.

LÄS OCKSÅ: Ekonomin stoppar Hammarby från ryska stjärnvärvningar: "Vi har pratat om det"

Mer läsning