Lördag 17 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tröttkört Broberg fick sista ordet mot jumbon: "Det är otroligt starkt"

/

Broberg har matchat flitigt på sistone.
Det syntes på sina håll i söndagsmötet med Gripen.
– Vi kändes både orkeslösa och fantasilösa, säger målvakten Henrik Rehnvall.

Annons

Det har blivit många mil på vägarna för Broberg under den senaste två veckorna. Av de fem matcher som avverkats så har tre varit på bortais.

Det har också satt sina spår.

Mot jumbon Gripen var de gulklädda länge illa ute, allra främst i form av ett 0–1-underläge i början av andra halvlek.

– Visst, Gripen gjorde det väl bra defensivt, och man ska inte ta ifrån dem något, men vi kändes både orkeslösa och fantasilösa, konstaterar Henrik Rehnvall som var chanslös i samband Henrik Koréns eleganta ledningsmål.

LÄS MER: Broberg avslutar stentuff vecka

Samtidigt blev det något av ett uppvaknande för Broberg, som plötsligt fick energi på offensiv planhalva. Kvitteringen dröjde inte heller länge sedan Jonas Engström förvaltat Adam Wijks fina lyra och tunnlat Gripenmålvakten David Erkenborn.

Knappt hade krutröken lagt sig innan det var dags igen. En inövad (?) hörnvariant landade hos Magnus Fryklund, som hittade Martin Söderberg i sidled. Från nära håll kunde han enkelt lätta in 2–1.

Helt avgjort kändes det dock inte förrän Vadim Arkhipkin slog in en målvaktsretur i den 75:e minuten.

– Efter Gripens mål började vi plötsligt inse att nu jävlar måste vi köra. Då gjorde vi det och fram till deras 2–3-mål hade vi ganska stor kontroll, menar Henrik Rehnvall och syftar på Olle Sundins reducering i minut 81.

LÄS MER: Förlust igen för Gripen, men ett steg i rätt riktning

Trollhättelaget fick också fira ytterligare en gång – men det fanns ett problem: bollen var aldrig inne. Istället visade Rehnvall med sträckt näve i luften och ett brett leende att han hade lyckats fånga Tony Eklinds frislag.

– Haha, jag hade fått höra något ord från dem tidigare och tänkte bara att jag skulle visa var bollen fanns, säger Rehnvall som kunde glädja sig åt två nya poäng, och ett lite mindre hektiskt spelschema framöver:

– Jag vet inte om vi har varit trötta mentalt och fysiskt, men trots att det inte har stämt alla gånger så plockar vi våra poäng ändå, och det är otroligt starkt. Nu ska det bli skönt med en veckas vila.

LÄS MER: Tabellen elitserien

LÄS MER: Dammbro ska kämpa sig tillbaka – igen: "Det är jävligt tungt"

Mer läsning