Lördag 17 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tummen upp från Wasberg

/

Dennis Wasberg är redo igen efter knäskadan.
Han är tillbaka i full träning och siktar nu på en comeback i elitserien.
– Jag hoppas dyka upp på någon arena inom kort, säger Brobergs målvakt.

Annons

Dennis Wasberg har sannerligen varit otursförföljd under säsongen. I söndags med Brobergs farmarlag i division 1 var det första gången han vaktade målet på väldigt länge.

– Senast var den 17 december. Nästan halva serien och det är frustrerande. Frustrerande skada i knät också. Som är målvakt är man extremt beroende av det, säger han.

Fram till matchen mot Vetlanda delade Wasberg målvaktssysslan i Broberg med Henrik Rehnvall. De senaste tio matcherna har han fått se från bänken, trots att han till en början inte ens var i speldugligt skick.

– Det var det lite gambling från vår sida. Då hade vi inte kunna lyfta in honom, erkänner nu också Jens Alftin i Brobergs tränarteam.

Dennis Wasberg igen:

– Det stämmer. Ett inre ledband i det högra knät var skadat. Det är helt andra belastningar som målvakt kontra en utespelare. Det har tagit ett tag innan man började köra för fullt och vågade tro på knät igen.

Nu siktar han på att återigen ge Rehnvall en match om målvaktsposten, en nog så tuff uppgift. Men om det blir spel i kvällens match – som bandypuls.se sänder direkt från Hällåsen med start klockan 19.00 – återstår ännu att se.

– Nu har vi två bra målvakter i form igen. Jag har pratat båda och vi får se vad som händer. Ett beslut tas efter sista träningen, säger Jens Alftin.

Robert Dammbro är en annan spelare som saknats i Broberg under de senaste två matcherna. Även i det fallet är hans medverkan ett frågetecken.

– Han provade på träningen i måndags och då funkade det bra. Men vi slänger inte in någon Robert på 75 procent, säger Alftin.

Villa har en uppåtgående trend med vinster mot Vetlanda och Hammarby. Broberg däremot kommer till spel med två raka förluster mot Sandviken och i derbyt mot Bollnäs i fredags inför nästan 2 500 åskådare. Men de vill tillbaka i vinnarspåret igen med tre omgångar kvar av elitserien.

– Helt klart. Vi vill känna att vi är med och bygga självförtroende. Mot Villa gäller det att defensiven sitter och då brukar vi skapa chanser framåt också, säger Dennis Wasberg.

Mer läsning