Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tunga beskedet för Hammarby: "Jag känner mig minst sagt förbannad"

/
  • Stefan Erixon avslutade sin aktiva karriär efter förra säsongen. I dag är han sportchef i Hammarby.

Bandyn i Stockholm tvingas vänta på den planerade hallen i Tallkrogen.
Frågan är om träningsarenan någonsin kommer att byggas.
– Jag känner mig minst sagt förbannad, säger Hammarbys sportchef Stefan "X:et" Erixon till Sportbladet.

Annons

"Under februari 2015 beslutade fastighetsnämnden och idrottsnämnden om ett gemensamt förslag att uppföra en bandy- och skridskohall i Tallkrogen till en investeringsavgift om 175 miljoner kronor. Hallen planeras med en storlek på 125x80 meter, varav 112x70 meter ska utgöras av själva isbanan med en takhöjd på minst 12 meter. Hallen planeras även få en publikkapacitet på cirka 500 stående åskådare."

Stycket är taget ur ett referat från Stockholm stads hemsida efter ett kommunfullmäktige i våras. På samma sajt går att läsa att Stockholm stads uppförande av en ny skridsko- och bandyhall började efter sommaren 2015.

LÄS MER: Hammarbys hemmapremiär skjuts upp

Men bollplanen i Tallkrogen står fortfarande tom. Enligt Sportbladet pågår fortfarande upphandlingsprocessen och bygglov har ännu inte utfärdats. Trots att Hammarby varit i kontakt med politiker och tjänstemän har klubben inte fått några besked om hallbygget ännu.

– Det känns som att folk kommer med olika bud, mörkar och skyller på varandra. Beslutet om bygget av en bandy- och skridskohall är klubbat och bandysporten i Stockholm har blivit lovad en hall men återigen verkar det som om vi har blivit lurade, säger Stefan Erixon till Sportbladet .

Projektet som bland annat syftar till att "frigöra tider i andra ishallar som används av bandyverksamhet" tycks nu stå helt still efter att komplikationer tillstött, enligt idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren som uttalat sig i DN .

– Det är en stor byggnad och det visade sig tyvärr att det var en väldigt dåligt förberedd planering. Eftersom den kräver så hög höjd och det är nära både vägar och tunnelbana så har det tillstött komplikationer, säger hon.

LÄS ÄVEN: Här är klubbarna som klarar elitlicensen

Nu ska ärendet utredas på nytt. Frågan är om den där bandyhallen i Tallkrogen, som enligt ursprungsplanen skulle stå klar vid årsskiftet 2016-2017, någonsin blir av. Stefan Erixon slutar inte hoppas.

– Jag längtar till den dagen hallen står där. Det skulle innebära otroligt mycket för vår kära sport, säger han till Sportbladet.

LÄS ÄVEN: Krönika: Måste bli ett slut på alla uppskjutna matcher

Hammarby skulle ha spelat hemmapremiär mot Broberg på fredag, men matchen är uppskjuten på grund av isbrist på Zinkensdamm.

Mer läsning