Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tunga namn stannar i LBK

/
  • Ola Bengtsson går från att vara en tillfällig lösning till att stanna permanent som klubbchef i LBK.
  • Backen Johan Berglund har förlängt sitt avtal och spelar allsvenskt nästa säsong.
  • Målvakten Jonas Svensson stannar i Ljusdal.
  • Patrik Larsson är klar för en tränarroll även 2015/2016.

Den akuta flykten från degraderade Ljusdals BK verkar ha avstannat.
Nu meddelar klubbchefen Ola Bengtsson att flera tunga namn stannar i och kring laget.

Annons

Efter degraderingen till allsvenskan har det försvunnit mycket kvalité ur Ljusdals spelartrupp. Poängkungen Kalle Mårtensson deklarerade tidigt att han skulle lämna – och valet föll på Stockholm och Hammarby. Skadedrabbade Filip Skoglund ger elitbandyn en ny chans i Broberg, Johan Jansson Hydling är klar för moderklubben Sirius, Oscar Jonsson gick till Edsbyn – och anfallaren Daniel Rexin väljer att lägga ner bandyn.

Men ut-flödet på spelare verkar ha avstannat nu.

Nu säkrar föreningen i stället upp med några starka kort till kommande säsong. Sedan tidigare är det klart att Jonas Pettersson och Christoffer Norgren stannar i LBK. De får nu sällskap av följande:

• Jonas Svensson, målvakt som har spelat 13 säsonger i elitserien med Ljusdal, Hammarby och Sandviken.

• Johan Berglund, försvarsspelare med 14 elitseriesäsonger i ryggsäcken med Ljusdal och Bollnäs.

• Emil Melin, Brobergsfostrad mittfältare som gör sin sjätte säsong i LBK.

• Erik Olsson, som nu blir senior. Kom från Bollnäs förra säsongen.

Dessutom gäller junioren Filip Ljus treårskontrakt sedan tidigare. Det löper även över kommande säsong.

Om Berglund och Svensson säger Ljusdals klubbchef Ola Bengtsson så här:

– De är några av de viktigaste hörnpjäserna i det här laget. Att vi har lyckats få dem att tro på det här igen är väldigt viktigt.

– "Bejja" (Johan Berglund) visar en oerhörd energi att reparera det här. De är spelare med en väldigt hög kvalité, och ska ha all heder för att de väljer att jobba vidare med oss.

Själv kom Ola Bengtsson in som klubbchef efter Magnus Perssons avgång som en tillfällig ersättare. Men nu meddelar han att han kommer stanna på den positionen – och gör det tillsammans med tränaren Patrik Larsson, som också blir kvar i LBK.

– Det blir inte trovärdigt om jag ska stå och prata med spelare om att ta ansvar om jag inte gör det själv. Så jag går "all in" tillsammans med Patrik, säger Ola Bengtsson.

En snabb återkomst till elitserien – det var vad man från LBK:s håll sade efter kvalet. En målsättning Ola Bengtsson inte viker från nu heller.

– Än så länge är det svårt att se exakt hur pass starkt det här laget kommer att bli. Men vi vill titta på det här laget och säga: kan vi med trovärdighet jobba oss tillbaka till elitserien? Det handlar om några veckor nu, sedan måste det (laget) vara klart mer eller mindre, säger Ola Bengtsson.

Det arbetas även med att bearbeta fler spelare ur den befintliga truppen som inte är klara än. Spelare som Mattias Sand, Fredrik Hansson, Jens Hermansson Andreas Ljus (som skrevs över till Falu BS efter jul) samt målvakterna Jimmy Svensson och Axel Nilzon.

Dessutom hoppas Ola Bengtsson att Daniel Skarps och Robin Ehn, som bägge kom in i laget när säsongen redan hade dragit i gång i fjol, stannar.

– Vi ser Skarps som en del i vårt lag nästa säsong. Han är fokuserad och viljestark, och vill väl göra sig själv rättvisa genom att få möjlighet att vara med från början på försäsongen. Flera spelare har även kommunicerat att han är viktig för det här laget. Vi pratar med Ehn också, men där har vi just inlett samtalen, säger Ola Bengtsson.

Spel i allsvenskan öppnar även för att utveckla yngre spelare i en lite lugnare takt.

– Det är en tacksam möjlighet. För när man måste slåss för sin överlevnad varje sekund (som i elitserien) så blir det tufft, säger Ola Bengtsson.

Nyförvärv då? Jo, även där har klubbchefen några namn att jobba med.

– Det handlar om två-tre spelare som håller bra klass till riktigt bra klass som vi pratar med, säger han.

Mer läsning