Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två chefsroller för Michael Campese

/
  • Michael Campese – klubbchef både i VSK Bandy och VSK Fotboll.

VSK Bandys klubbchef Michael Campese sitter från och med nu på två stolar.
42-åringen med ungdomslandskamper i fotboll på meritlistan ska även leda klubbens fotbollssektion.
– Det finns ett bandytänk i det här också, säger han.

Annons

Michael Campese är på senare år mest känd som karismatisk klubbchef hos mesta mästarna Västerås SK bandy – en klubb som är regerande svensk mästare i bandy.

Men som ung var det inom fotbollen han gjorde sig ett namn.

– Jag spelade i P17-landslaget och var med och vann de nordiska mästerskapen 1989, och delade plats med Jesper Blomqvist på vänsterkanten, säger den Västeråsfödde 42-åringen.

Det var dock i Sandviken han fostrades som fotbollsspelare, efter att familjen flyttat dit när Michael var elva år. Han spelade klubblagsfotboll för SAIK och Sandvikens IF under ungdomsåren, men efter en kortare hemkomst till IFK Västerås tvingades han lägga ner karriären på grund av ett hjärtfel.

– Det var 1993, och det gjorde att jag tappade lite motivation, säger Michael Campese.

Men ungdomsåren i Sandviken fick honom i alla fall att gilla bandy.

– Jag har aldrig spelat bandy, men lärde mig bandy där. Jag minns den första matchen jag såg på "frimärket" som det kallades. SAIK mötte VSK i en träningsmatch och Hasse Johansson gjorde fem mål. Sedan dess har jag följt bägge, men är född grönvit, säger han.

SE ÄVEN: Höjdpunkter VSK-Hammarby från premiären

Sedan några år tillbaka är han klubbchef i Västerås SK:s bandysektion. Under hans tid i klubben har en dyster ekonomiskt trend brutits – och VSK räknas nu åter som en stormakt i svensk bandy. Nu ska han försöka förstärka VSK Fotbolls position, som ny tillförordnad klubbchef i den sektionen.

Är det så lite att göra i bandyn så du hinner med detta också?

– Haha... Nej, men vi har haft ett samarbete sedan i januari, så det blir inte så mycket mer. Det är mer mentalt att föra samman klubbarna, det blir inte så stor skillnad.

LÄS MER: Västerås i topp på Bandypuls serieranking

Inför den sista omgången i division 1 norra, som spelas på söndag, ligger VSK Fotboll på en nedflyttningsplats. Seger mot Södertälje, som ligger på samma poäng men med bättre målskillnad, är därmed ett måste för att laget ska behålla sin division 1-status även nästa säsong. Michael Campese kommer att var klubbchef i VSK Fotboll parallellt med sitt bandyjobb till sista april 2016 oavsett hur det går.

– Anledningen till att vi gör det här, oavsett vad som händer, är att bygga ett gemensamt varumärke. Och jag tror att de fixar det här på söndag, säger han.

LÄS MER: VSK:s matchhjälte efter premiärsegern

Hur mår VSK i allmänhet skulle du säga?

– Totalt sett finns det ett oerhört starkt stöd för Västerås Sportklubb. De senaste åren har bandyn fått bära mycket, och det gör vi gärna. Det känns spännande att barn som kanske föds till VSK:are ska kunna spela fotboll på sommaren och bandy på vintern. Så det finns ett bandytänk i det här också, säger han.

Mer läsning