Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två mål på två matcher – nu måste Bollnäs få fart på målskyttet: "Det är inte bra"

/

Två mål på 180 spelade minuter.
Bollnäs behöver få fart på offensiven borta mot topplaget Villa.
– Det är inte bra. Vi måste börja göra mål, säger tränaren Joakim Forslund.

Annons

Efter segern mot Tillberga i premiären har Bollnäs bara vaskat fram två mål under de senaste två matcherna. Nyförvärvet Christian Mickelsson var ensam att hitta rätt när Hammarby vann med 4–1 i onsdags.

– Jag tycker ändå att vi gjorde det riktigt bra i 60 minuter. Men vi fick för dålig utdelning under den perioden. Matchen vände när Hammarby gjorde 2–1. Sedan klev de hem rejält och då åkte vi på någon kontring, säger Forslund.

Läs mer: "Vi får inget gratis just nu"

För Bollnäs del handlar det om att få igång målproduktionen igen. Det är också ett högprioriterat ämne för Joakim Forslund inför mötet med det erkänt hemmastarka Lidköpingslaget. Men än så länge ligger han inte sömnlös om nätterna och grubblar.

– Nej, men klart att det inte är bra. Vi har lite jobbig att göra mål. Och vi har ändå varit stabil försvarsmässigt under hela försäsongen. I bland kan det i vissa perioder räcka med bara några chanser för att sätta dit bollarna. Men i den fasen är inte vi just nu. Vi behöver skapa lite mer.

Andreas Westh var en av dem som uttalade sig efter förlusten mot Vetlanda med 1–2.

– Jag tycker vi spelar stabilt defensivt, men vi måste upp några hack i vårt passningsspel och i vår offensiv. Det är mest smågrejor här och där som gör att vi inte kommer till, forwards får för lite att jobba på, sade han.

Läs mer: Kollektiv uppryckning krävs i Bollnäs

Joakim Forslund igen:

– Mot Vetlanda skapade vi för lite för att vinna och var kanske för värderande. Men mot Hammarby tycker jag inte att vi var det. Då rullade det på lite mera.

Vad blir viktigt mot Villa?

– Villa är starka hemma och med en fullsatt arena en lördag kväll räknar jag med att de kommer ut hårt. Då måste vi orka stå emot.

– Men det känns som en bra match för oss i det här läget.

Har ni några skador eller sjukdomar i laget?

– Nej, alla är tillgängliga.

Kommer ni att spela med samma lag som senast?

– Vi byter målvakt. Niklas Prytz gjorde en bra match mot Vetlanda och jag tror att han kommer att passa bra mot Villa också, säger Joakim Forslund.

Läs mer: Tabellen i elitserien

Ladda ner Bandypulsappen - ställ in push för just ditt favoritlag

Mer läsning