Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två nya år – Björling är masen som har hittat hem i Lidköping: "Trivs bra på vänsterhalven"

/

Här är masen som blir allt djupare rotad i söder.
Även på bandyisen har Petter Björling hittat ett nytt hem.
– Jag trivs väldigt bra som vänsterhalv, säger 24-åring från Falun som förlänger kontraktet (två år) med Villa Lidköping.

Annons

Han kom som en ung virvelvind när Falu BS åkte ur elitserien 2010.

Sex säsonger senare är Petter Björling rejält rotad i Lidköping.

– Jo. klart det här känns som ett andra hem för mig. Och jag trivs väldigt bra, säger Björling, som till vardags jobbar som brandskyddsrådgivare.

Och där hemma väntar sambo Isabell Bengtsson och lille guldklimpen Elis, 10 månader.

På bandyisen väntar en ny guldjakt nästa säsong. Petter Björling är säker på sin sak vad gäller Villas möjligheter i framtiden.

– Alltså, vi har kapaciteten och vi kommer att ta hem ett SM-guld, frågan är väl bara när det händer. Jag tycker det är lite knasigt att säga vi inte kan vara bäst när det gäller. Det är en enda match, och det handlar också om en hel del tillfälligheter som avgör, säger Björling om årets finalförlust mot Västerås.

Läs mer: Finalen stor besvikelse

Den svider ju lite fortfarande.

Men frågan är om inte förlusten av en lagkamrat är lika svår att svälja.

– Lars Fall har varit en så otroligt viktig del av laget, både som spelare och som person. Det tar också ett tag att smälta att han drar iväg.

Efter en något trög start på säsongen hittade Petter Björling rytmen allt bättre ju längre säsongen led – och han gjorde det som vass vänsterhalv.

– Jag har spelat på många olika positioner under mina säsonger här, men känner att jag hittat rätt på vänsterhalven. Det är en rolig roll där man får ha mycket boll, säger Björling, som gärna vill få mer utrymme även för sina offensiva kvaliteter.

– Till en början var det prio på att stänga kanten i defensiven. Det är ju också ganska smockfullt på vänsterkanten med både Johan Esplund och Danne Andersson där. Men såklart jag hoppas kunna bidra lite mer även i offensiven, mot slutet kändes det så också. Det är skönt att veta vilken plats som gäller.

Petter Björling är en ung veteran i Villa, med mycket kvar att göra i bandymetropolen.

– Det är kul att även föreningen ser mig som en framtidslirare.

Något som Villa Lidköpings klubbchef Jonas "Sparris" Johansson kan skriva under på – förutom det konkreta kontraktet då.

– Petter kom till oss som ungdomsspelare och vi ser honom som vår egen spelare. Att Petter vill fortsätta i Lidköping är givetvis positivt och vi hoppas på många framgångsrika år tillsammans.

Läs mer: Vem ersätter Fall?

Mer läsning