Lördag 20 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvåsiffrigt när Västerås tog tolfte raka segern i derbyt

/

Först stod han för fyra mål, sedan fick Patrik Sjöström i Västerås SK avbryta derbyt efter att ha råkat ut för en lättare hjärnskakning.
– Han får vila sju dagar innan det är dags igen, säger tränaren Michael Carlsson efter VSK:s tolfte raka seger.

Annons

Senast lagen möttes slutade matchen 5–2. Under annandagen fördubblades siffrorna i derbyt mellan Tillberga och Västerås SK.

– Matchen var väl egentligen avgjord efter 20 minuter, säger VSK-tränaren Michael Carlsson.

Efter dryga 20 minuter hade gästande VSK redan en ledning med 4–0. Trots reduceringar från Tillberga till både 1–4 och 2–5 var det VSK som fick sista ordet i halvleken då de prickade in två mål på tilläggstiden av den första halvleken.

I slutet av den andra halvleken fullbordades utklassningen med att Simon Jansson fick sätta Västerås tionde mål för dagen och fastställa slutresultatet till 10–4.

Läs också: Jansson sänkte Vetlanda – och skickade en hälsning till Tillberga inför derbyt

– Vi gjorde en okej match sett över 90 minuter, säger Michael Carlsson efter den tolfte raka förlusten.

Fyra av VSK-målen gjorde av Patrik Sjöström som i slutet av matchen drabbades av en lättare hjärnskakning och fick lämna isen.

– Det var en påkörning i samband med en hörna. Han mådde ändå hyggligt efter matchen men hade lite ont i huvudet. Han får vila sju dagar innan det är dags igen, säger Carlsson.

Sjöström meddelar själv via sms till Bandypuls att han är mår "helt ok" men att han är groggy och svullen vid ögat.

Annandagens seger var de regerande mästarnas tolfte i rad.

Vad krävs för att stoppa VSK för tillfället?

– Det låter jag andra klura på, säger Carlsson som menar att det han fokuserar på är att få bästa möjliga lag på isen.

– Vi har fyra spelare borta på grund av skador och sjukdomar men de som kommer in gör det jättebra.

Vad ska ni göra för att förlänga sviten?

– Vi försöker ständigt att förbättra oss och hålla tempo på träningarna för att hålla skärpan hela tiden, säger Carlsson.

Västeråsderbyt blev en publikfest och sågs av 5 214 personer.

– Det är precis som det ska vara. Det är en härlig känsla att spela dessa matcher, det var nästan bara VSK:are på läktarna, säger Michael Carlsson.

Tillbergas Robin Andersson hade svårt att hitta något att glädjas åt efter matchen, men han passade på att ge en eloge till hemmafansen.

– Utan VSK-fansen hade det så klart aldrig varit så stor publik, men Tillbergafansen ska inte glömmas bort. Jag hörde dem sjunga i 90:e minuten, så de ställde verkligen upp och sjöng för sitt lag, sa Andersson som stod för ett mål och en assist i matchen.

– Det är absolut inget jag kan glädjas åt nu. Det är svårt att hitta något positivt alls från den här matchen.

– Vi diskuterar varje dag vad vi ska göra för att vända den här trenden men det är svårt att svara på. Vi måste få till någon islossning och få lite flyt och medgång med oss, säger Robin Andersson.

MATCHFAKTA

Tillberga–Västerås SK 4–10 (2–7)

Mål: 0–1 (5) Jonas Nilsson, 0–2 (14) Ted Bergström, 0–3 (16) Patrik Sjöström, 0–4 (21) Patrik Sjöström, 1–4 (29) Robin Andersson, 1–5 (35) Patrik Sjöström, 2–5 (35) Pekka Rintala, 2–6 (45+1) Jonas Nilsson, 2–7 (45+3) Anders Bruun, 3–7 (53) Pekka Rintala, 3–8 (56) Patrik Sjöström, 3–9 (86) Ted Bergström, 4–9 (87) Ivan Lebedev, 4–10 (90) Simon Jansson.

Hörnor: 8–10.

Utvisningar: 40–10.

Domare: Mikael Hillerius.

Publik: 5 214.

Mer läsning