Söndag 21 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppgifter: Efter Holopainens avhopp – Kungälv jagar prisade tränaren

Det är redan klart att Ari Holopainen lämnar IFK Kungälv.
Nu är Sergej In-Fa-Lin aktuell för tränarjobbet, enligt uppgifter till Bandypuls.
– Jag kan inte släppa någonting just nu, säger han.

Annons

Förra veckan blev det klart att Ari Holopainen lämnar tränarjobbet i Kungälv. Nu söker klubben, som fortfarande inte fått elitlicensen beviljad, efter ersättaren. Enligt uppgifter till Bandypuls är Vetlandas assisterande tränare Sergej In-Fa-Lin aktuell för uppdraget.

– Jag kan bara säga inga kommentarer. Jag kan inte släppa någonting just nu. Kanske nästa vecka eller lite senare, säger han när Bandypuls når honom på tisdagsförmiddagen.

– Jag är i ett sådant läge att jag inte vet vad jag ska göra i mitt bandyliv.

Kjell Nicklasson sitter i Vetlanda BK:s styrelse och han har inte gett upp hoppet om den populäre ryssen, som är känd för sitt arbete med ungdomar och som prisades som Årets ledare i svensk bandy förra året.

– Vi har definitivt inte släppt greppet om "Sigge". Han är första prioritet vad gäller ledarbiten och att han är med som det har varit, säger han.

Men ni känner konkurrensen?

– Ja, men det känner vi. Vi vet att det är så. Men det är så med både spelare och ledare som är attraktiva och har utgående kontrakt.

Förra veckan rapporterade Aftonbladet att Sergej In-Fa-Lin är aktuell för Sandviken tillsammans med Magnus Brodén.

Sergej In-Fa-Lin kom till Sverige på 1990-talet och har bland annat spelat två säsonger i Motala, en säsong i Edsbyn och åtta säsonger i Vetlanda. Han har också varit förbundskapten för Lettland.

Bandypuls har sökt Kungälvs ordförande Tony Hjertstrand för en kommentar.

Mer läsning