Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppgifter: Han kan ersätta Fall i Villa – "Det har funnits dörrar öppna"

/

Lars Fall lämnar Villa Lidköping efter tre säsonger.
Enligt uppgifter till Bandypuls skulle Robin Sundin kunna vara ersättaren.
– Vi har haft en dialog tidigare år, säger Hammarbys högerhalv.

Annons

Dagen efter Villa Lidköpings 2–5-förlust mot Västerås SK i SM-finalen på Tele2 Arena blev det officiellt att Lars Fall lämnar klubben för att flytta tillbaka till Uppsala.

Det betyder att Villa letar en ny högerhalv till nästa säsong. Om spelaren redan finns i den befintliga truppen eller om klubben vill värva nytt till positionen är oklart, men enligt flera uppgifter till Bandypuls är Robin Sundin ett intressant namn.

Högerhalven har förvisso ett år kvar på kontraktet med Hammarby, men efter den gångna säsongens kaos ska klubben ha en dialog med alla spelare inför nästa vinter – även de som har avtal.

– Jag har ett år kvar på kontraktet med Hammarby och tanken nu är att jag fullföljer den delen, men det är en dialog som man får ta med ansvariga, säger Robin Sundin.

– Som det är nu har vi inte tränare på plats och det är några pusselbitar som ska lösas, så det är lite för tight efter säsongen för att spekulera och säga något.

32-åringen dementerar att han skulle vara aktuell för Villa inför nästa säsong, men bekräftar samtidigt att han och klubben har haft kontakt under ett antal år.

– Vi har haft en dialog tidigare år. Vi har hållit kontakten successivt och det har funnits dörrar öppna, men hur det är nu vet jag faktiskt inte. Jag har inte haft någon kontakt alls med Villa nu.

Hammarby slutade sexa i elitserien och åkte ur i en dramatisk kvartsfinalserie mot Sandviken. 0–2 i matcher blev 2–2 innan SAIK avgjorde hemma i Göransson Arena. När Robin Sundin ombeds summera säsongen är han kortfattad.

– Helt ärligt vill jag inte lägga någon vikt på att titta bakåt. Det är klart att det inte varit optimalt, men mer än så vill jag inte grotta i.

Inför SM-finalen mot Västerås SK uttalade sig Villas spelande tränare Magnus Muhrén till Bandypuls om framtiden – och öppnade för tongivande nyförvärv.

– Jag har inga planer på att fortsätta spela, men samtidigt har jag lärt mig att man aldrig ska säga aldrig. Min målsättning är att vara kvar i Villa och med tanke på truppen vi har och det vi hoppas plocka in till nästa år så känns det som att min tid är förbi.

Mer läsning