Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppgifter: Här är ryssarna som Kalix värvat

Kalix har värvat två ryska spelare. Det bekräftade klubben i augusti, utan att säga vilka. Nu har en rysk bandysida avslöjat namnen på spelarna som uppges ansluta från mästarlaget Jenisej.

Annons

I mitten av augusti skrev Bandypuls att Kalix ekonomiska ljusnat och att klubben värvat två ryssar. Det bekräftades då av kassören Henrik Eriksson som dock inte ville avslöja vilka spelare. Sedan dess har det varit tyst om de ryska förstärkningarna.

Nu har bandysajten bandyvesti.ru publicerat uppgifter om vilka Kalix nyförvärv är. Enligt sajten bekräftar Jenisejs tränare Sergej Lomanov Sr att Alexander Zheltyakov och Ivan Detsura, som båda ska vara 22 år gamla, lånas ut till elitserien kommande säsong.

Peter Stock i Kalix tävlingskommitté varken dementerar eller bekräftar uppgifterna.

– Jag har svårt att bekräfta några namn när saker ännu inte är på plats med pappersexercisen. Vi hoppas dock att vi ska få klart allt under helgen.

Kan du bekräfta att det är de två spelarna ni vill göra klart med?

– Nej, det kan jag tyvärr inte. Vi har fört diskussioner med ytterligare två spelare. Vi har inte gjort klart all pappersexercis, så inget är hundra procent klart. Under helgen eller i nästa vecka ska vi jobba på kontakten med den ryska sidan. Får vi inget klart måste vi gå in på andra namn som vi har i pipen, säger Peter Stock.

Han fortsätter:

– Vi ska få in två ryska spelare i truppen. Ryska marknaden ser lite annorlunda ut nu och det finns ett flertal spelare tillgängliga. Men utifall vi inte går i mål med de vi har tänkt oss från början så sitter vi inte fast med de två namnen.

Är det Zheltyakov och Detsura ni har tänkt er från början?

– Jag kan inte kommentera det. Jag tycker att det är onödigt att släppa namn eftersom vi inte gjort något klart till hundra procent. I början av nästa vecka kommer vi att slutföra allting.

Enligt bandyvesti.ru kommer Jenisej även låna ut Maxim Nemtsev till moderklubben Start.

LÄS ÄVEN: Bara veckor till elitseriepremiär – så är draget runt ditt favoritlag

Mer läsning