Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppgifter: Sirius säger upp alla spelarkontrakt

/
  • Samtliga spelarkontrakt i Sirius Bandy sades upp under tisdagskvällen, enligt obekräftade uppgifter till Bandypuls.

Uppgifter: Efter tunga säsongen – Sirius säger upp alla spelarkontrakt.

Annons

Under tisdagen kom beskedet att Sirius klarar elitlicensen för kommande säsong. I en intervju med UNT.se på eftermiddagen pratade klubbens ordförande Claes-Håkan Sandberg om framtiden för a-laget, men kunde inte ge svar på hur mycket pengar som den sportsligt ansvarige Mats Söderman hade att röra sig med.

– Jag kan inte säga någonting om det just nu. Det enda jag kan säga är att ekonomin är under kontroll och att elitlicensen inte är i fara. Nu kommer vi att jobba hårt under april och maj med framtidsplanerna, sade Claes-Håkan Sandberg.

På frågan om klubben tvingas banta a-lagsbudgeten inför säsongen 2015/2016 svarade Claes-Håkan Sandberg:

– Jag kan inte gå in på det just nu. Då är risken stor att man bara slänger ut sig något. Vi får återkomma med sådana frågor, säger Sandberg.

Enligt flera uppgifter till Bandypuls, som ännu inte har bekräftats av klubbledningen, sades samtliga spelarkontrakt i Sirius Bandy upp senare på tisdagskvällen – en direkt följd av klubbens sargade ekonomi.

Kontrakten för den här säsongen kommer därmed inte att fullföljas. Enligt uppgifterna till Bandypuls har Sirius Bandy för avsikt att starta omförhandlingen av kontrakten under nästa vecka.

När Bandypuls når Claes-Håkan Sandberg bollar han vidare till vice ordförande Carl-Owe Sweijer som har "bättre koll på teknikaliteterna" vad gäller spelarkontrakten.

Efter flera försök att nå Carl-Owe Sweijer ringer Bandypuls tillbaka till Claes-Håkan Sandberg – som inte vill bekräfta att kontrakten är uppsagda, men säger:

– Vi har berättat för spelarna att de inte får någon lön under mars och april, sedan kan jag inte tekniken över avtalen. Vi hade träff med spelarna i går och berättade att vi inte har pengar att betala ut lönerna. Det är infon som som spelarna fått, säger Claes-Håkan Sandberg.

Hur var reaktionerna?

– De var naturligtvis oerhört besvikna – och det är vi också, fyra-fem personer, som slitit hårt ideellt för att få ordning på ekonomin och som jobbar för Sirius bästa. Det fattas ett antal hundra tusen kronor.

Och det här gör ni naturligtvis av ekonomiska skäl?

– Oja, vi har ju haft ett ekonomiskt problem. Jag har jobbat väldigt hårt sedan i december och vi har haft fördelen att få in 1,6 miljoner av de två miljoner vi behövde av sponsorer och personer över huvud taget.

Det fattas alltså 400 000?

– Ja, precis. Men vi är jätteglada att vi fick in så mycket pengar från företag som har ställt upp och som vi samarbetar med. Vi fick ihop 1,6 miljoner, men det räcker inte.

Bandypuls har sökt Carl-Owe Sweijer vid upprepade tillfällen under dagen.

Siriusspelaren Tobias Andersson bekräftar dock för Upsala Nya Tidning att alla kontrakt är uppsagda och att spelarna är fria att lämna.

– Nio dagar innan lön får vi reda på att det inte blir några pengar. Det var många som var chockade, säger han till UNT.se .

– Det fanns ingen avbetalningsplan eller så och alla att fria att lämna.

Mer läsning