Söndag 21 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uträknat på förhand – men Vänersborg är hoppfullt: "Skiljer inte så jäkla mycket mellan lagen"

/

Ettan mot åttan.
Regerande mästaren mot laget som tog sista slutspelsplatsen.
Alla har räknat ut Vänersborg mot Västerås SK – utom de själva.
– Det skiljer inte så jäkla mycket mellan lagen, säger lagkaptenen Martin Röing.

Annons

Förlust 2–8 på hemmaplan och förlust 2–6 på bortaplan. Nej, inte mycket talar för att Vänersborg ska kunna rubba Västerås SK i kvartsfinalserien.

LÄS MER: Experternas tips: "VSK är inte hotade"

Men lagkaptenen Martin Röing är positiv och tror stenhårt på sitt lag, även om han förstår att man slår ur underläge.

– Det är fullt naturligt att folk känner så när det är ettan mot åttan. Det är inte svårare än att folk lägger sitt pussel och ser att VSK ska vara favoriter, säger han.

Men ni tror på er själva?

– Klart vi gör det. Annars kan vi lika gärna lägga ner verksamheten. Klart att VSK tagit fler poäng än vi gjort, men det skiljer inte så jäkla mycket mellan lagen. Jag har grymt stor tro på oss.

LÄS MER: Bandypuls sänder 11 av de 12 första kvartsfinalerna

I grundserien var dock Vänersborg aldrig nära att rubba Västerås. Målskillnaden 4–14 på två matcher talar sitt tydliga språk, men Martin Röing har förklaringar till vad som hände.

– Hemma blev vi störda av skador, jag var sjuk och vi fick skadade spelare efter fem minuter. Då var det speciella omständigheter. Borta gör vi en av säsongens absolut sämsta insatser i första halvlek (0–5 i halvtid). Då var vi duktigt utspelade, så vi har saker från matcherna vi inte är nöjda med, säger han.

Kan ni dra fördel av att ni är underdog?

– Nej, det vet jag väl inte. Hade jag fått välja hade ju vi kommit etta i serien, inget snack om det. VSK är favoriter, de ska ju knalla till final så det är klart att de har press på sig. Kan vi dra fördel av att de känner press är väl det bra, men de får känna hur de vill.

LÄS MER: En kvarts miljon gick på bandy – här är elitserien i siffror

Vänersborg fick en tuff avslutning på grundserien. Laget tog bara en seger på de sex sista matcherna, men då var laget ute på ett par riktiga långresor på bortaplan, samt spelade många matcher på få dagar.

– Det var slitsamt, när vi mötte Tillberga hemma var vi ganska möra, säger Martin Röing.

Första matchen i kvartsfinalserien spelas på söndag, då Västerås SK inleder på hemmaplan. En skalp där skulle öppna upp möjligheterna för Vänersborg.

– Vi har allt fokus på den matchen. Tar vi den har vi ett jäkla läge om man pratar om press och sånt. Då kan de psykologiska aspekterna spela stor del helt plötsligt, säger Martin Röing.

Mer läsning