Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vändningen är nära nu"

/
  • SAIK-jubel på Zinkensdamm. Hammarby kördes över med 7–1 och nu väntar en femte och avgörande SM-semifinal i Göransson Arena på söndag.

SAIK är på väg att upprepa bedriften från 2005.
0–2 har blivit 2–2 i matcher mot Hammarby – seger på söndag och en ny SM-final väntar.
– Vi är riktigt sugna och ska se till att vinna då också, säger Daniel Mossberg efter 7–1-krossen på Zinkensdamm.

Annons

För tio år sedan ledde Hammarby med 2–0 i matcher i kvartsfinalspelet mot SAIK, som via tre raka segrar tog sig till semifinal.

Nu är laget en seger ifrån att göra samma sak i semifinalserien mot Hammarby – efter två inledande förluster har SAIK kört över motståndet.

7–2-segern i Göransson Arena i onsdags gav SAIK den skjuts framåt som laget behövde och på Zinkensdamm i går var laget ännu mer överlägset.

– Från och med match nummer två tycker jag att vi har pumpat på offensivt. Vi har visat vår offensiva styrka och även i defensiven har vi hittat bra grejer, säger Daniel Mossberg, som i går spräckte Hammarbymålvakten Patrik Hedbergs nolla redan efter drygt två minuter.

– Jag fick en jättebra passning av Gälman.

Bara fem minuter senare satte Patrik Nilsson 2–0 för SAIK och Hammarby var inte i närheten av att lyckas hämta sig från den mardrömsstarten.

– Det kändes väldigt fokuserat på hemmaplan senast, och det var likadant i dag. Vi hade räknat med en anstormning från Hammarbys sida, säger Linus Forslund, som gjorde 3–0 i den 22:a minuten.

Men det blev precis tvärtom.

– Ja, det blev tvärtom. Vi gör verkligen rätt saker just nu. Defensiven fungerar fantastiskt bra och när vi skickar upp bollarna så löser dom det där framme.

Mossberg:

– Vi har en otrolig variation i spelet. Det är längs isen, i luften och ibland så kör vi...

Och mellan stolparna svarade snart 20-årige Martin Falk för en ny strålande insats.

– Det är fantastiskt imponerande. Trots att han är så pass ung är han så cool i målet, han blir inte uppjagad av nånting, berömmer Linus Forslund, som precis som senast tog plats på mittfältet – till skillnad mot de två första semifinalerna.

– Jag trivs jättebra där. Jag kommer till min rätt längre ner i banan där jag kan bidra med hårt jobb i defensiven och även utnyttja min skridskoåkning.

Han gjorde ytterligare ett mål i matchen och nu känner Forslund lukten av SM-final.

– Vi har haft en helt annan inställning i de senaste matcherna där alla har tagit sitt ansvar. Vändningen är nära nu.

Med samma fokus är mycket vunnet för regerande mästarna i den avgörande semifinalen, enligt Daniel Mossberg.

– Om vi spelar lika varierat offensivt ska Hammarby vara riktigt bra för att komma nära oss. Vi har en jäkligt skön känsla i laget och vi har hela tiden sagt att vi ska vinna tre matcher och ta oss till final, säger "Mossan".

Mer läsning