Lördag 20 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänersborg föll mot VSK – efter säsongens sämsta halvlek: "Under all kritik"

/

0–5 i paus.
Efter säsongens sämsta halvlek kunde Vänersborgs lagkapten Martin Röing inte vara annat än kritisk.
– Det är så långt ifrån okej, säger liberon efter 2–6-förlusten mot VSK.

Annons

Det finns ett välkänt och kanske slitet uttryck som lyder att ett lag är "kvar i bussen" vid en kraftig underprestation. Den klyschan summerar ganska bra det Vänersborg höll på med i första halvlek i ABB Arena.

Bortalaget spelade utan både energi och fart och kunde bara titta på när VSK gick ifrån till 5–0 redan innan paus – inte minst genom ett starkt skytte på fasta situationer. Det var så illa att Vänersborgs lagkapten Martin Röing använde ordet "arkebusering".

– I första halvlek är det ju det. Vi gör ingenting. I grund och botten måste man åka skridskor och det gör vi inte. Då kommer vi aldrig nära VSK. De käkar upp oss när vi har boll, säger Martin Röing.

– I andra åker vi skridskor och gör saker på ett annat sätt även om vi inte har något bländande spel. Grunden är att man måste lägga in arbetsinsatsen, men som det ser ut i första halvlek... Det är så långt ifrån okej att... ja, jag vet inte vad jag ska säga, fortsätter han.

Sämsta halvleken ni har gjort den här säsongen?

– Det tycker jag definitivt.

Bland de drygt 1 300 åskådarna i ABB Arena var ett tiotal tillresta Vänersborgssupportrar. En del av bortalagets uppryckning efter paus handlade om dem.

– Att slåss för hedern, det är det vi gör i andra halvlek. Lägga sig ner och dö, det går inte. Är det någonting man spelar för så är det tröjan, föreningen och våra supportrar som åker hit och tittar på oss i en första halvlek som är under all kritik. I andra slåss vi för klubbmärket, det är vad det handlar om, säger Martin Röing.

Om du summerar båda halvlekarna. Var det här, totalt sett, icke godkänt?

– Ja, det är klart det är. När man gör en så platt halvlek som vi gör i första, då kan man aldrig få godkänt. I andra lägger vi ner jobbet som krävs, så där kan vi få godkänt.

 

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning