Tisdag 23 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänersborg har värvat färdigt – trots intensiva rykten om Vikulin: "Det är inte aktuellt"

Tre ryska stjärnor är redan klara. Nu ryktas det om en fjärde. Men Jurij Vikulin är inte längre aktuell för IFK Vänersborg, enligt spelaransvarige Tommy Hjert. – Vi är färdiga med vår trupp, säger han.

Annons

IFK Vänersborgs värvningsbomber den senaste veckan har ruskat om i svensk och rysk bandy. Det började med klassförsvararen Pavel Bulatov , fylldes på med jättelöftet Nikita Ivanov och kulminerade med superstjärnan Sergej Lomanov Junior som presenterades i fredags.

LÄS ÄVEN: Hedqvist dämpar förväntningarna efter supervärvningarna

Sedan har det ryktats om att mycket vill ha ännu mer. De senaste dagarna har uppgifter placerat Jenisejs lagkapten och landslagslibero Jurij Vikulin, 30, i Vänersborg.

Men nu tycks det vara slut på värvningar.

– Det är inte aktuellt. Vi är färdiga med vår trupp. Vi har 21 spelare i truppen och så stor trupp har vi aldrig haft tidigare, säger Tommy Hjert, som för knappt två veckor sedan hävdade att Sergej Lomanov till Vänersborg bara var rykten.

När du säger att Jurij Vikulin inte är aktuell, är det på riktigt den här gången?

– Haha, ja, nu är det på riktigt.

Är det en spelare ni har haft ögonen på under våren?

– Det är klart att vi har tittat. När vi har kartlagt möjliga spelare är det klart att Vikulin som jätteduktig försvarsspelare har funnits med som en av dem. Men nu är det inte aktuellt. Nu är vi nöjda med de tre (ryska spelarna) vi har.

Jurij Vikulin vid VM i Chabarovsk 2015.

Med 21 spelare i a-lagstruppen ser Tommy Hjert fram emot en säsong med stenhård konkurrenssituation i, som han uttrycker det, "varje lagdel". Det är ett annat scenario jämfört med i fjol när Johan Skatz (motivationsbrist) och Petter Andersson (skadeproblem) tidigt lämnade a-lagstruppen.

LÄS ÄVEN: Bandypuls avslöjar: Andersson tvingas sluta med bandyn

– Med två avhopp blev Stefan Karlsson (tränaren) ganska begränsad och han fick spela med samma material en hel säsong. Vi hade tur och klarade oss från skador, men nu har vi en möjlighet med mer flexibilitet plus att vi kan bedriva träning på ett betydligt bättre sätt, säger Tommy Hjert.

Han fortsätter:

– Nu tycker vi att vi har en väldigt bra sammansatt trupp. Nästan ingen spelare i IFK Vänersborg är given nu undantaget... hehe, ja, Junior själv då. Vår utmaning nu är att få ihop det här till ett fungerande lag och få ut det som krävs av ett lag för att kunna prestera på hög nivå.

LÄS ÄVEN: Hägglund: Satsningen är underbar - men prata SM-guld tror jag inte på

Mer läsning