Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänersborgs talang tvekar om förlängning: "Jag var inte prioriterad från början"

/

IFK Vänersborg vill förlänga med Joakim Johansson.
Men försvarstalangen tvekar om framtiden, delvis på grund av tränaren Stefan Karlsson.
– Jag har inte haft Stefans förtroende, säger 20-åringen till TTELA.

Annons

Den gångna säsongen var upp och ner för backtalangen Joakim Johansson. Å ena sidan sköt han hem ett svenskt guld i P21-VM efter ett hattrick i finalen (3–2) mot Ryssland. Å andra sidan blev han utlånad från Vänersborg till allsvenska Frillesås en kort sejour mitt under säsongen efter att inte ha tagit en ordinarie plats i elitserien.

Nu går kontraktet med Vänersborg ut och frågan är var Joakim Johansson spelar nästa vinter.

Vänersborgs spelaransvarige Tommy Hjert och Joakim Johansson träffades under tisdagen, men enligt TTELA var 20-åringens svar till klubben avvaktande.

– Vi vill ha en försvarsspelare till och ser gärna att det blir "Kimmen", säger Tommy Hjert till tidningen.

Joakim Johansson säger själv att han inte stängt dörren till IFK Vänersborg, men att han inte kan lämna besked ännu. En anledning menar han är tränaren Stefan Karlsson.

– Det är ganska många faktorer, men jag har inte känt att jag haft Stefans förtroende, tyvärr. Min känsla är att jag inte var prioriterad från början, säger Joakim Johansson till TTELA och bekräftar samtidigt kontakt med Hammarby.

Liberogeneralen Martin Röing lade skridskorna på hyllan efter Vänersborgs kvartsfinaluttåg mot Västerås SK. Vänsterbacken Ilari Moisala har en Rysslandsklausul i sitt kontrakt och är därför ett frågetecken inför nästa säsong. Det gör att Vänersborg i dagsläget bara har två klara försvarsspelare i truppen – Richard Wallin Kamperin, som nyligen skrev nytt tvåårskontrakt, och nyförvärvet Simon Blomkvist från Broberg.

Mer läsning