Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänersborgsstjärnan rasar efter förlusten: "Måste få fajtas på lika villkor"

/

Han lurade Andreas Bergwall på ett frislag, fick ett mål bortdömt – och rasar efteråt mot domaren Mikael Hillerius.
Christoffer Fagerström var i händelsernas centrum när Vänersborg föll mot VSK.
– Vi är så jävla bra i dag, men måste få vara med och fajtas på lika villkor, säger den 23-årige mittfältsstjärnan.

Annons

I den första kvartsfinalen mot VSK så var Vänersborg med i matchen i allra högsta grad i den första halvleken – innan VSK gjorde ett ryck under första halvan av den andra halvleken.

Hemma i Arena Vänersborg var man med hela matchen, men ligger nu ändå under matchserien med 0–2.

Efter en individuell prestation av Johan Koch tog Vänersborg ledningen tidigt med 1–0, passningen gick ut till Nils Berner som pillade in bollen bakom Andreas Bergwall. VSK kvitterade snabbt – men så stod stjärnan Christoffer Fagerström för matchens grej.

På ett frislag, som han själv fixade, överraskade han Bergwall och sköt 2–1 i bortre.

– Jag såg att Bergwall stod och pekade på muren, så jag såg en liten lucka och satte en isare i bortre, säger Christoffer Fagerström.

Men någon ledning fick Vänersborg inte med sig till paus – för just Fagerström drällde med bollen nära det egna målet, vilket ledde till att Ted Bergström kunde sno den och sätta dit kvitteringen.

En frispelad Jonas Nilsson gav VSK ledningen i mitten på den andra halveken. Sedan hamnade Christoffer Fagerström i händelsernas centrum igen. Liggande på isen slog han in kvitteringen, men målet dömdes bort.

– Jag köper det, ligga ner ska man inte göra. Men jag lägger mig ju inte frivilligt, utan hamnar i liggande läge av en spelare bakom mig. Jag köper att det inte är mål, men han (domaren) måste ta ett beslut där, säger Christoffer Fagerström.

LÄS MER: Röings kontrakt går ut

I stället för mål eller straff för Vänersborg så utökade Jonas Nilsson till 4–2 för VSK. Då hjälpte det inte Vänersborg att Christoffer Fagerström assisterade Emil Viklund till en reducering.

När Mikael Hillerius blåste av matchen utbröt vilda scener i Arena Vänersborg – där hemmaspelarna var mycket upprörda.

Christoffer Fagerström menar att hans lag blev berövat på en straff i slutminuterna, mitt under den intensiva kvitteringsjakten.

– Felix (Pherson) kommer in i straffområdet, blir i princip fri och kapas. Folk på läktaren sa sen att domaren stod vid mittlinjen... Vi gör en jättebra match här, och det är jämnt. Men det är inte domarinsatsen. Situationen när dom får straff så spetsar Simon Jansson. När vi kommer så blir det ingenting. Vi måste få en ärlig chans, och vara med på lika villkor och fajtas, säger han.

I underläge med 0–2 i matcher ska nu Vänersborg åka till Västerås på torsdag och försöka förlänga bandysäsongen.

Tufft läge men knappast kört, enligt Christoffer Fagerström.

– I helvete att det är kört, vi ska åka upp dit nu och spöa dom jävlarna, säger han.

SE ÄVEN: Höjdpunkter från matchen

Mer läsning