Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världens hetaste bäst i kylan också

/
  • SAIK fick jubla till slut – även om det satt långt inne uppe i Kalix.

Världens bästa avslutare presenterade sig igen.
Christoffer Edlund sänkte Kalix med två mål och nu drar han ifrån i skytteligan.

Annons

Kalix Bandy har gjort femtio mål tillsammans. Elitseriens skyttekung Christoffer Edlund har nästan gjort lika många på egen hand.

Inför matchen mot Kalix ledde han elitseriens skytteliga och han fortsatte att imponera i Kalix.

På grund av kylan (-20 grader) spelades matchen i tre perioder istället för två halvlekar och drygt tio minuter in i den första perioden gjorde Edlund 0-1.

– Jag fick en passning i djupled av Joakim Bergman och avslutade sedan ute i vinkeln så det var skönt, säger han.

Sedan dunkade Erik Pettersson in 0-2 på en hörna – stenhårt och helt otagbart för målvakten.

Sedan hämtade Kalix Bandy ikapp med två mål och matchen stod verkligen och vägde på slutet när vänsterhalven Niklas Gälman bröt Kalixspelaren Anders Englunds passning på SAIK:s planhalva.

– Det blir en kontring där Putte Nilsson får bollen och sen sätter han den vidare på mig och sen bestämmer jag mig för att skjuta utifrån istället för att krångla och då in och dribbla på den här isen och den satt ju ganska bra så det känns skönt, säger han.

Det innebär att Edlund nu är uppe i 42 mål – och det är nästan lika många som hela Kalix som tillsammans har mäktat med 50 mål så här långt.

Och han hyllades också av Kalixtränaren Mats Rönnqvist.

– Han drar på ett riktigt avslut när han gör 2-3. Han är inte en av världens bästa avslutare utan han ä r världens bästa i de lägena, säger Rönnqvist.

Christoffer Edlund var kall men glad efter de två poängen i Kalix.

– Det var en skön seger. Det var oerhört svårt att spela, lite taskig is och väldigt kallt. Men en riktig kämpaseger, säger han.

Och SAIK-tränaren Anders Jakobsson var rejält kall om tårna efter drygt två timmar vid sidlinjen i -20 grader.

När Bandypuls träffade honom i omklädningsrummet efter matchen stod han och småsteppade i sockarna för att få tillbaka värmen i tårna.

– Det känns inget bra nu. Jag har ju ändå köpt nya dojor, kängor för 1500 spänn men det blev för kallt ändå, säger han.

Vid ställningen 2-2 tog han en timeout.

– Jag sa att vi måste jobba tuffare och spela mycket enklare, isen var ju för svår att spela på , bollen hoppade ju och studsade, säger han och fortsätter:

– Vi kunde inte spela vårt spel utan vi försökte bara ta oss ut på kanten och försöka komma upp på ett enkelt sätt.

Hallaget SAIK fortsätter att vinna när laget spelar borta och utomhus. Enda förlusten där kom mot Bollnäs men annars har laget radat upp utomhussegrar.

– Det är kämpainsatser som vi gör tillsammans. Vi kan släppa på prestigen och spela ett mycket enklare spel på bortaplan och lägga det andra spelet åt sidan.

Vad är du mest nöjd med i dag?

– Att vi tog två poäng. Vi är inte vana vid den här kylan men målsättningen var att leda med ett mål när vi lämnade planen och det lyckades vi med.

Mer läsning