Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varma vädret fortsätter – Hammarby–Vänersborg i farozonen: "Tar beslut i morgon"

/
  • Hösten har varit tuff för Hammarby. Får man jubla över både is och seger mot Vänersborg på fredag? På onsdagen tas beslut om det blir match på Zinkensdamm.

Spelschemat säger Hammarby–Vänersborg på fredag.
Samtidigt visar väderrapporterna att det milda vädret fortsätter.
– Vi tar beslut om match i morgon bitti, säger Hammarbys sportchef Stefan Erixon.

Annons

Det varma höstvädret fortsätter att ställa till med problem för lagen som inte spelar inomhus. Hammarby har redan fått ställa in hemmapremiären mot Broberg , men även fredagens match mot Vänersborg är i farozonen. Stefan Erixon är ändå lätt optimistisk inför att få is på Zinkensdamm innan fredag.

LÄS MER: Erixon: "Känner mig minst sagt förbannad"

– Det ska ändå bli hyfsat gynnsamt väder nu. Vi har haft möte med ansvariga här på förmiddagen och de är svagt hoppfulla kan man säga. Vi tar beslut om match i morgon bitti, säger han.

Stockholms Stad är ansvarigt för ismakeriet på Zinkensdamm. Nattens arbete blir avgörande för om det blir match eller inte på fredag. Enligt SMHI beräknas det bli mellan fyra och åtta plusgrader under natten mot onsdag.

– De kommer jobba stenhårt med isen i natt. De gör så mycket de kan och det är bara att hoppas att vädret är med oss, säger Stefan Erixon, som förutom det milda vädret även berättar om vissa problem med aggregaten på Zinkensdamm.

– Det har inte varit hundra procent kapacitet i anläggningen hittills över hela planen. Det har varit lite stopp någonstans och det gör det inte lättare att få till is, men jag tror att man fått bukt med det mesta nu. Vi är svagt optimistiska.

Det känns som att det börjar bli dags för bandy på Zinken, va?

– Det skulle vara väldigt roligt. Det har vi längtat efter.

LÄS MER: Hedberg en jätte i premiären – trots förlust

Förutom herrlagets match har även Hammarbys damer elitseriepremiär mot Västerås SK på lördagen. Dessutom är ungdomsmatcher inplanerade.

Om Hammarby inte hinner få is innan helgen påverkas även träningsbiten enormt, för samtliga lag i klubben. Ishockeyhallarna i närområdet är nära nog fullbokade och i Relitahallen i Uppsala, där Hammarby tränade under måndagen, är det svårt att hitta "vettiga" tider.

– Om det inte löser sig med is står vi inför ytterligare en tuff period, konstaterar Stefan Erixon.

Mer läsning