Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västerås ändrar träningsupplägget inför slutspelet: "Det har varit lite smågrinigt"

/

Serieseger och kvartsfinal mot Vänersborg.
Slutspelet för Västerås SK:s del inleds på söndag och förberedelserna är i full gång.
– Det märks på oss att det börjar närma sig, säger Michael Carlsson.

Annons

Ledig onsdag, massage och lugn träning i torsdags samt full fart i dag (fredag) och i morgon (lördag). Så ser VSK:s schema ut inför den första kvartsfinalen mot Vänersborg på söndag.

– Alla är medvetna om vad som väntar. Det kändes väl redan efter VM-uppehållet som att förberedelserna inför slutspelet började. Det har varit lite smågrinigt, säger backen Stefan Edberg.

Spelschemat i kvartsfinalserien är tätt. Redan på tisdag spelas den andra matchen nere i Vänersborg. Det gör att tränaren Michael Carlsson gör vissa korrigeringar gällande träningsmängden.

– När vi väl tränar så gör vi det i full fart. Vi tror mycket på att så som vi spelar på träning så spelar vi på match. Det vi gör är att vi drar ner träningarna rent tidsmässigt men vi behåller samma intensitet. Ibland kan träningarna vara så korta som 40 minuter, säger han.

Hur märker du av att det vankas slutspel?

– Alla blir mer noggranna. Spelarna filar mer på sina klubbor och det märks på koncentrationen att det är dags. Träningarna är hårda men det är aldrig så att det går över gränsen även om det brakat till någon gång. Men det är sådant som vi löser direkt och går vidare.

Västerås SK körde över Vänersborg under seriespelet. Hemma vann man med 6–2 och i bortamötet plockade VSK hem två pinnar efter klara 8–2. Men någon risk för underskattning tror varken Michael Carlsson eller Stefan Edberg på.

– Vi vet vilket hårt jobb vi lade ner inför de där segrarna och utifrån kanske segrarna såg enkla ut. Men Vänersborg är absolut ett bra lag och vi har alltid tagit dem på största allvar. Det är min uppgift att spelarna kommer så väl förberedda som möjligt. Samtidigt vet vi om att vi är starka över fem matcher mot alla lag, säger Michael Carlsson.

– De har ett bra lag och det vet vi om. Det finns ingen risk för underskattning. Vänersborg har mycket fartspelare i laget och de gillar att hålla i bollen. Försvarsmässigt är de ganska fysiska av sig och det brukar alltid bli tuffa matcher mot dem, säger Stefan Edberg.

Mer läsning