Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västerås tyngst till slut: "Vi kom ut som vi brukar göra"

/

Vänersborg höll 1–1 i paus på ABB Arena i första kvartsfinalen.
Då gjorde VSK som så många gånger förr – klev ut i andra och malde ner motståndet.
– Vi kom ut som vi brukar göra och såg mycket bättre ut, säger tränaren Michael Carlsson.

Annons

Bortalaget Vänersborg inledde bäst i ABB Arena och tog ledningen redan efter tre minuter.

Den hårdskjutande anfallaren Joakim Hedqvist plockade med sig en boll från målvakten David Borvall och gjorde inga som helst misstag i avslutsläget.

Men VSK Bandy replikerade sju minuter senare genom Tobias Holmberg som höll sig framme och var på rätt plats vid rätt tillfälle när bollen dök upp framför honom.

Första halvlek slutade också 1–1.

– Det var en typisk förstamatch i slutspelet. Det var lite stressigt och vi var inte så lugna som vi brukar vara. Men vi rättade till det och kom ut som vi brukar göra och såg mycket bättre ut. Vi fick bättre stäm i spelet och jag är glad att vi vann, säger Michael Carlsson.

För som så många gånger förr klev Grönvitt ut som ett nytt lag efter paus och körde över motståndet.

Något som har varit väldigt signifikativt för hur många av VSK–matcherna har sett ut den här säsongen.

Vad gör ni i paus och vad säger ni till varandra?

– Vi brukar lugna ner spelarna och berätta hur det ser ut. Vi försöker att ge en helhetsbild av hur spelet ser ut, det är väl det. Sedan är det klart att när man kommer ut till den första slutspelsmatchen så vill man göra mycket saker. Jag märkte på spelarna att vi var väldigt laddare, ibland lite för laddade. Vi behövde åka av oss lite och få ro i kropparna. Sedan såg det mycket bättre ut i andra och nu känns det som att vi är inne i slutspelet på allvar.

Målskyttet lossnade ordentligt i andra. Simon Jansson hängde dit 2–1 efter en vacker uppåkning av sin namne Folkesson.

Skyttekungen Jonas Nilsson drämde dit en av säsongens allra vackraste baljor och därefter Grönvitt bjöd på ett klapp–klapp–spel som Mikael Olsson fick avsluta.

– Riktigt skönt och Jonas mål kom i ett viktigt läge av matchen. Det börjar lossna mer och mer för Jonas och han ser spännande ut. Bollen gick sedan på ett snöre när Olsson fick öppet mål och att vi kan göra sådana saker när det gäller som mest visar på att vi har en stor styrka i laget, säger Carlsson.

Magnus Joneby fick dessutom ett klockrent friläge – men lyckades bränna chansen.

Inget som bekom Carlsson speciellt mycket.

– Jag är glad att han kom till läget, för det var grymt bra tajming. Vi vill få det fler gånger och det kommer lägen när vi behöver det målet mera. Annars gör mittfältet det väldigt bra med Olsson, Joneby och Janne Rintala. De är navet i vårt lag och höll ihop helheten.

Efter 5–2 är det fördel VSK inför bortamötet på tisdag – och Carlsson menar att pressen är på motståndarna nu.

– Det är ett bra lag, som vi såg, och vi kommer att få kämpa hårt i kvartsfinalserien. Men nu har pressen har svängt över till Vänersborg och vi kan åka ner dit för att spela med mer tålamod och tryck. Jag hoppas att vi spelar som i andra halvlek från start då, säger Carlsson.

I slutminuten hamnade Ted Bergström under en Vänersborgsspelare, fastnade med skenan i isen och blev liggande på isen. Smällen såg otäck ut.

– Jag fick en liten smäll mot knät det sista som hände. Tror det blev en liten töjning i ledbandet. Det känns ändå bra, men man vill vara på den säkra sidan när det är så tätt med matcher. Jag hoppas kunna vara med på tisdag.

Mer läsning