Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veckans lag: "Det behövs en Karelin på grillor för att stoppa honom"

Bandypuls utser Veckans lag för 16:e gången.
Elvan baseras på insatserna från elitserieavslutningen och inledningen på slutspelet.
Rikard Bäckman och Christoffer Million tillsammans med läsarna står bakom uttagningen.
Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren tagits ut i Veckans lag.

Annons

MÅLVAKT

Erik Persson, Edsbyn (3)

Det var inte bara skyttet i andra halvlek som grundlade Edsbyns skräll på Sävstaås utan även en storväxt målvakt med Örebro SK som moderklubb. Erik Persson stod för flertalet avancerade räddningar och bara en boll släppte han förbi sig. Otroligt starkt, och stark lär han behöva fortsätta vara i den här serien.

 

FÖRSVAR

Simon Folkesson, Västerås SK (2)

När den kraftfulle högerhalven får bollen i höjd med mittlinjen och trampar på behövs det nästan en Aleksandr Karelin på grillor för att få stopp på honom. Simon Folkesson var vassast i hallen när VSK satte in det dödande slaget på Vänersborg i den första kvartsfinalen.

Stefan Edberg, Västerås SK (3)

Vänsterbacken var bäst i VSK:s försvar i söndags när laget kopplade omedelbart grepp om Vänersborg i kvartsfinalserien. Alltid följsam och är duktig på att se ytorna dit bollarna och motståndarna kommer.

Linus Petterson, Sandviken (2)

Landslagsliberon som alltid höjer sig i internationella sammanhang enligt förbundskapten Svenne Olsson. Nu verkar det som att Linus Pettersson tagit med sig VM-formen in i slutskedet av säsongen här hemma. Väldigt stabil under veckan som gick.

Mattias Andersson, Edsbyn (1)

Med Daniel Välitalo borta är Mattias Andersson första stand-in i försvaret. Edsbyns allroundspelare får sällan några rubriker, men är oerhört viktig för laget med sin flexibilitet. En lagom elak karaktärsspelare som passar utmärkt i ett slutspel. Gör en väldigt bra säsong, kanske sin bästa.

Emil Viklund, Vänersborg (5)

Vänersborg gjorde en bra match mot VSK i kvartsfinal 1, särskilt i första halvlek. Den främsta av flera spelare som skakade regerande mästarna under första halvan var Emil Viklund. Utmanade mycket och gärna och var ofta den som ledde offensiven framåt.

 

MITTFÄLT

Linus Forslund, Sandviken (1)

Kanske den mest givna spelaren i hela elvan efter uppvisningen mot Hammarby i första kvartsfinalen. 27-åringen gjorde tre mål och låg bakom det mesta i Sandvikens offensiv. Hyperfarlig när han får komma med fart upp i planen.

Mikael Olsson, Västerås SK (3)

Missade landslagsplatsen till Uljanovsk, men fortsätter sin fina säsong i Västerås SK. Punkterade första kvartsfinalen mot Vänersborg med två snabba mål till 4–1 och 5–1 i mitten av andra halvlek och var i största allmänhet en jätte på mittfältet.

 

ANFALL

Jonas Edling, Edsbyn (3)

Frislaget? FRISLAGET! Edsbyn välte Bollnäs på Sävstaås i första kvarten. Jonas Edlings har skjutit, med betoning på skjutit, många mål i sina dagar som elitseriespelare. När han själv säger efteråt att det var hans snyggaste frislagsmål någonsin får man nog tro honom. PANG!

David Karlsson, Villa Lidköping (4)

Rekordmannen från Eskilstuna skapade lite spänning när han brände en straff mot VSK förra veckan, men visst var det bara en tidsfråga innan mål 772 i högsta serien skulle komma. Mot Sirius i sista omgången gick han om Jonas Claesson och satte ett till för att vara på den säkra sidan. I första kvarten mot Vetlanda gjorde Karlsson två mål och oddsen på att han blir slutspelets målkung bör inte vara jättehöga.

Lukas Persson, Kungälv (1)

Avgörande match om att slippa kvala – då gjorde Kungälvs hårdskjutande forward Lukas Persson fyra kassar när Kalix kördes över och skickades till en nervös senvinter. Avdelningen speciella sätt att avsluta en elitseriesäsong på.

 

VECKANS TRÄNARE

Thomas Liw, Edsbyn (1)

Edsbyns säsong har varit upp och ner. I första kvartsfinalen på Sävstaås var det dock "u-u-u-u-u-up" för att citera Loreen så här i melodifestivalen-tider. Kanske inte rent spelmässigt, men vad gör det när resultatet blev succé. Edsbyn lät Bollnäs driva stora delar av matchen, tätade bakåt och var supereffektivt på fasta situationer – och nu har laget allt i egna händer inför fortsättningen.

 

LÄS MER

Veckans lag – första uttagningen

Veckans lag – andra uttagningen

Veckans lag – tredje uttagningen

Veckans lag – fjärde uttagningen

Veckans lag – femte uttagningen

Veckans lag – sjätte uttagningen

Veckans lag – sjunde uttagningen

Veckans lag – åttonde uttagningen

Veckans lag – nionde uttagningen

Veckans lag – tionde uttagningen

Veckans lag – elfte uttagningen

Veckans lag – tolfte uttagningen

Veckans lag – trettonde uttagningen

Veckans lag – fjortonde uttagningen

Veckans lag – femtonde uttagningen

Mer läsning