Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veckans lag: "Finns inte många spelare med sådan ryggrad"

/

Bandypuls utser Veckans lag för sjuttonde gången den här säsongen.
Bakom uttagningen står Rikard Bäckman och Christoffer Million tillsammans med er läsare.
Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren varit med i Veckans lag.

Annons

MÅLVAKT

Patrik Hedberg, Hammarby (4)

Tre målfester på rad i kvartsfinalen mellan Sandviken och Hammarby. I den fjärde stängde Hammarby igen, mycket tack vare ett tätt försvar och en stor målvakt från Falun. Patrik Hedberg släppte in ett mål på 90 minuter inför nästan 3 600 personer på Zinkensdamm. Sandvikens andra mål till 2–3 kom i den fjärde tilläggsminuten.

 

FÖRSVAR

Robin Sundin, Hammarby (3)

Målgörare och assistläggare när Hammarby hämtade upp 0–2 till 2–2 i matcher under senare halvan av förra veckan. När Bajen återvänt från de döda i kvartsfinalerna har Robin Sundin tagit den plats han behöver göra för att laget ska gå bra. Räcker det hela vägen till semifinal?

Jens Wiik, Bollnäs (2)

En spelare med potential att vara en framtida landslagsman. Det har vi skrivit förr i ekvationen Jens Wiik och Veckans lag. Offensiv vänsterback (till höger här) med både fart och teknik som var en jätte i senaste derbyt mot Edsbyn.

Martin Röing, Vänersborg (2)

Vänersborg åkte visserligen ut efter tre raka mot VSK, men laget gav sig inte så lätt som siffrorna visar. Till de bättre hörde utan tvekan liberon och lagkaptenen Martin Röing. Han avslutar (?) karriären med flaggan i topp.

Felix Nyman, Hammarby (2)

Fick inte spela i den första kvarten mot SAIK, men efter den har Felix Nyman fått förtroendet som vänsterback. På Zinken i lördags satte han superviktiga kvitteringen på vänsterhörna med ett slagskott på bästa "Pizzoni Elfving-manér". Utöver målet? Oerhört stabilt försvarsarbete tillsammans med liberon Robert Rimgård och högerbacken Carl-Johan Rutqvist.

Samuli Helavuori, Bollnäs (3)

I hård konkurrens med Emil Viklund. Mycket viktig spelare i Bollnäs som är svår att stoppa när han får upp farten. Tenderar att vända ur och värdera lägena lite väl mycket ibland, men när en självförtroendeproppad Samuli Helavuori trycker till i offensiven är han en av elitseriens farligaste vänsterhalvor. Stod för fyra poäng under kvartsfinalerna förra veckan.

 

MITTFÄLT

Johan Esplund, Villa Lidköping (4)

De stora matchernas man har naturligtvis växlat upp efter serielunken. Utöver stor dominans på sin för den här säsongen lite mer tillbakadragna mittfältsroll har han gjort tre mål och tre assist på tre matcher mot Vetlanda. Esplund har varit Villas kvartsfinalkung och mer är sannolikt att vänta i semifinalserien mot Bollnäs eller Edsbyn.

Magnus Joneby, Västerås SK (1)

Täta och heta matcher, då är härföraren Magnus Joneby som bäst. Vek inte undan en millimeter när Vänersborg skickades ur kvartsfinal. Arbetsmoral, stort VSK-hjärta och ibland även "hjälpdomare". Det finns mer extravaganta och eleganta bandyspelare än VSK:s kapten, men det finns inte många med sådan ryggrad.

Jesper Eriksson, Villa Lidköping (3)

Assistkungen fortsätter övertyga från sitt centrala mittfält. Stod för två mål och fem målgivande passningar förra veckan när Villa skickade Vetlanda ur slutspel med dunder och brak. Daniel Andersson, Johan Esplund och David Karlsson är namnen som drar rubriker, men Jesper Eriksson bär en nyckel för att Villa ska lyckas.

 

ANFALL

Daniel Andersson, Villa Lidköping (5)

Dunder och brak var det, ja. "Jag tycker inte att Vetlandas duktiga spelare är värdiga en soptränare". Det var Daniel Anderssons ord till NLT.se om Jonas Claesson (som Bandypuls sökt upprepade gånger) efter att Villa säkrat semifinal. Förutom att han säger precis vad han tycker och tänker är han också en gudabenådad bandyspelare som fortsätter ösa in poäng i jakten på SM-guld.

Jonas Edling, Edsbyn (4)

Var nära att på egen hand hämta upp Edsbyns "omöjliga" underläge mot Bollnäs senast. Gjorde tre mål i andra halvlek varav ett nytt superskott från distans. Om Edsbyn skräller i den femte och avgörande kvartsfinalen på Sävstaås kan det mycket väl vara med Jonas Edling i huvudrollen igen. Ett kaptensämne som kliver fram när det som bäst behövs.

 

VECKANS TRÄNARE

Stefan Karlsson, Vänersborg (3)

Som redan nämnts: Vänersborg åkte ur efter tre raka förluster mot Västerås, men Stefan Karlsson fick laget att göra sina tre kanske bästa matcher för säsongen i kvartsfinalerna. Vänersborg var mycket närmare VSK än vad siffrorna säger, främst i den andra och tredje matchen trots att den sista slutade 2–7. Tränaren, och förre storspelaren, från Söderhamn vet hur man motiverar en grupp.

 

LÄS MER

Veckans lag – första uttagningen

Veckans lag – andra uttagningen

Veckans lag – tredje uttagningen

Veckans lag – fjärde uttagningen

Veckans lag – femte uttagningen

Veckans lag – sjätte uttagningen

Veckans lag – sjunde uttagningen

Veckans lag – åttonde uttagningen

Veckans lag – nionde uttagningen

Veckans lag – tionde uttagningen

Veckans lag – elfte uttagningen

Veckans lag – tolfte uttagningen

Veckans lag – trettonde uttagningen

Veckans lag – fjortonde uttagningen

Veckans lag – femtonde uttagningen

Veckans lag – sextonde uttagningen

Mer läsning