Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veteranen förlänger med VSK – men Ryssland ännu inte uteslutet

Det tog sin tid, men nu står det klart att Anders Bruun fortsätter ett år till i Västerås SK. Men trots ett nytt kontrakt är spel i Ryssland inte ute ur bilden.

Annons

VSK:s senaste pusselbit i lagbygget inför den kommande säsongen passar bevisligen perfekt in i laget. Anders Bruun, som har ryktats vara på väg till Ryssland, är klar för ännu ett år – om inte ett ryskt bud kommer.

– Vill våra spelare åka och spela i Ryssland så får de göra det, säger VSK:s klubbchef Michael Campese, som dock tillägger att intressenter hade fått köpa loss Bruun.

Anders Bruun, till vänster, stannar i Västerås SK en säsong till. På bilden syns även Mikael Olsson och Magnus Joneby.

Den rutinerade försvarsbjässen, som fyller 37 på söndag, har lett VSK till två raka SM-guld och har, enligt Campese, varit en starkt bidragande orsak till att klubben bibehållit sin vinnarmentalitet.

– Bruun har under de två senaste slutspelen visat att han är som bäst när det gäller. Frågan är om han har varit bättre tidigare. Spelare som Bruun och Andreas Bergwall är ovärderliga för oss, inte minst i omklädningsrummet.

En som kanske inte lär byta om med SM-guldmedaljörerna nästa säsong är 25-årige Aksel Ekblom. Försvararen har haft tufft att ta en plats i laget och nu finns det intresse från andra klubbar.

– Aksel har vi haft en bra dialog med, men han behöver speltid. Det är bara oflyt att konkurrensen är så tuff. Även om han lämnar kommer vi ha honom under lupp. Det är en kille vi vill ha tillbaka så småningom, säger Campese.

Mer läsning