Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vetlanda föll mot VSK – Löfstedt sågar defensiven: "Jag blir fruktansvärt besviken"

Vetlanda gjorde sex mål borta mot VSK.
Det räckte inte när hemmalaget gjorde nio.
Efteråt var Johan Löfstedt rejält kritisk mot försvarsspelet.
– När vi brister, då brister vi rejält, säger Vetlandas lagkapten.

Annons

TV: Snabbanalys: "Vetlanda gör det bra – men VSK är en maskin"

Vetlanda fick en drömstart i ABB Arena och tog ledningen redan i den andra minuten när Johan Löfstedt sköt 1–0 i bortre gaveln.

Men sedan kom raset som tvingade bortalaget till timeout redan efter tolv minuter. Då hade VSK vänt 0–1 till 3–1 på sex minuter efter bland annat ett straffmål av Patrik Sjöström.

Straffen tillkom efter en situation där Pontus Blomberg tog ner bollen med klubban högt ovanför axlarna. Det var en av flera försvarssituationer som lagkaptenen Johan Löfstedt sågade efter matchen.

– Första är en straff efter hög klubba, andra målet står vi och tittar på bollen när de får slå in returen. Det går inte att som vi gör släppa in sådana mål. Jag tycker att det är riktigt, riktigt blekt av oss i många försvarssituationer, säger 29-åringen.

Är det försvarsspelet över hela banan du menar eller främst backlinjen?

– Allt håller väl ihop på något sätt, men jag tycker att det är för många tekniska misstag i vårt försvarsspel. Slå bort på tennis, ta emot en passning – sådana saker som Västerås får enkla mål på. Där tycker jag vi brister rejält i de två matcher som vi möter dem, säger Johan Löfstedt, vars Vetlanda föll med 4–6 mot VSK i Sapa Arena i onsdags.

TV: Jansson sänkte Vetlanda – och skickade en derbyhälsning till Tillberga

Han fortsätter:

– Vi är bra i perioder i matchen, det har vi varit under hela säsongen. Men när vi brister, då brister vi rejält. Då behöver inte motståndarna jobba så mycket för att göra mål. Där är vi för klena, för bleka, och det måste vi ta bort. Det är mycket upp till individuell kvalitet att lösa sådana situationer på planen.

VSK vann till slut matchen med 9–6. I mitten av andra halvlek hämtade Vetlanda upp från 2–6 till 5–6, men närmare än så kom aldrig bortalaget.

Johan Löfstedt stod själv för tre mål och en assist, men i stället för att prata om sin egen insats tog han upp försvarsspelet igen.

– Jag blir fruktansvärt besviken under hela matchen när vi kämpar för att göra bra grejer framåt, och gör rätt många bra saker, och att det sedan krävs så jävla lite från deras sida för att göra mål. Då sjunker man rejält på planen, det är det som är tungt. Men det känns piggt och bra i kroppen för en själv, säger han.

 

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning