Måndag 24 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vetlanda rasar efter "Winter Classic" i Tillberga: "Det är en parodi"

/
  • Tillberga vann

Tillberga vann "Winter Classic" mot Vetlanda.
Men efter matchen var kritiken massiv mot arrangemanget.
– Det är en parodi att det ska spelas om poäng på en sådan här is, säger Vetlandas lagkapten Johan Löfstedt.
– Det där är bara jävla trams, svarar Tillbergas klubbchef Tobias "Zocke" Johnsson.

Annons

Tillberga flyttade från ABB Arena till Hubbovallen för ett elitseriens "Winter Classic" mot Vetlanda på lördagen. Inför drygt 1 400 åskådare vann hemmalaget med 5–2 på naturisen på klubbens gamla hemmaplan i Tillberga.

Tillberga ledde med 2–0 efter en halvtimme efter mål av Robin Andersson och Jimmy Jansson. Vetlanda hämtade upp till 2–2 genom Joakim Andersson och Tuomas Mokko innan hemmalaget gick ifrån till 5–2 som också blev slutsiffrorna.

Vetlandas förlust innebär att laget tappar i jakten på att säkra slutspelsplats. Efter matchen var lagkaptenen Johan Löfstedt rasande och delade ut sågning på sågning.

– Man är frustrerad och förbannad, det är väl de två orden som kommer upp. Det är en parodi att det ska spelas om poäng på en sådan här is. Det här är något vi får ta lärdom av och förhoppningsvis hela bandy-Sverige, att det aldrig ska accepteras att spelas om poäng på det här sättet.

Han fortsätter:

– Det är inget fel i att arrangera ett jippo, men det måste vara en plan som man kan spela bandy på. Jag har aldrig någonsin, alltså någonsin, spelat på en sämre is. Isarna man spelade på när man var åtta år och som man själv spolade upp var bättre. Men det är vår förening som också tackar ja till att spela matchen, redan där är det bedrövligt, säger Johan Löfstedt.

– Vi får kasta bort bollar redan på avslag och det får de också, men de krigar bättre än oss. Men man behöver inte vara någon Einstein för att förstå det, det här är årets match för dem, fortsätter Vetlandas lagkapten.

När Bandypuls når Tillbergas klubbchef Tobias "Zocke" Johnsson berättar han om stora problem inför matchen. Bland annat fick isvärmning och avslag skjutas upp på grund av en trasig ismaskin som inte hade kunnat hyvla naturisen på förmiddagen. Enligt Tobias "Zocke" Johnsson ville Vetlandas tränare Jonas Claesson stoppa matchen redan innan avslag, men den forne förbundskaptenen fick inget gehör av domare och domarkontrollant.

– Vetlanda hade en negativ inställning, som Claesson gjorde uttryck för, från att de klev av bussen. Han gjorde allt för att ställa in matchen från minut ett, men vi kan bara ta rygg på domarkontrollanten och förbundsfolk som var där. Var det optimal is? Nej, det var ingen superis, men hade det varit noll och snöblandat regn, hade det varit bättre då?

Vad säger du om Johan Löfstedts kritik?

– Det finns tusen matcher som spelats på sämre isar. Det där är bara ett jävla trams för att de förlorade, säger Tobias "Zocke" Johnsson.

Efter den här kritiken – kommer ni att arrangera Winter Classic igen?

– Till hundra procent. Det var 1 450 som var nöjda med arrangemanget, sedan hade vi 25 stycken som grinade och satte sig på bussen hem till Småland.

 

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning