Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vetlanda sätter press på konkurrenterna efter ny tung seger: "Vi är klockrena"

Vetlanda följde upp skrällen mot Villa med att besegra Hammarby på hemmaplan.
Tunga poäng som gör att laget sätter press på slutspelskonkurrenterna under strecket.
– Vi gör en riktigt jävla bra första halvlek och ska leda med mer mål, säger Joakim Andersson.

Annons

Vetlanda låg under med 0–1. Vetlanda låg under med 3–4. Men båda gångerna vände man tillbaka.

Det gav två blytunga poäng efter 5–4-segern hemma mot Hammarby. Joakim Andersson avgjorde i matchens sista ordinarie minut, då han höll nerverna under kontroll och förvaltade en straff.

– Jonas (Claesson, tränare) sa till mig på träningen innan matchen att jag skulle lägga den längs isen om det var dålig is och det gjorde jag. Riktigt skönt att vi kunde vinna, säger matchvinnaren till Vetlandaposten.

Segern var Vetlandas andra raka, och de senaste fyra poängen har inte kommit mot vilket motstånd som helst. Hammarby och Villa är två tunga pjäser att fälla.

Segrarna innebär att man drygar ut avståndet till lagen under slutspelsstrecket – ner till Broberg och Kungälv skiljer nu sex poäng. Vilket också betyder att Vetlanda sätter press på sina konkurrenter kring strecket, som båda spelar sina artonde matcher för säsongen på lördagen.

Och att Joakim Andersson var nöjd med sin egen och lagets insats mot Hammarby råder det inget tvivel om – i synnerhet den första halvleken som man vann med 3–1.

– Vi gör en riktigt jävla bra första halvlek och ska leda med mer mål. Vi är klockrena defensivt, blir lite låga men det gör inte så mycket. Vi spelar med en bra fart innan paus, säger han till Vetlandaposten.

Mer läsning