Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vetlandas slit gav poäng mot Bollnäs: "Vi är väldigt bra tränade – och det syns"

Johan Löfstedt har prickat toppformen redan i oktober.
När Vetlanda vägrade ge upp mot Bollnäs handlade det mesta om den offensive mittfältaren.
– De aspirerar på SM-guldet, men vi visar att vi är minst lika bra som dom, säger 29-åringen efter 6–6 i seriepremiären.

Annons

Johan Löfstedt.

LÄS ÄVEN: Så var matchen – minut för minut

Inför fredagens premiär hade Bandypuls ett långt reportage med Johan Löfstedt om hur han som instruktör på bandygymnasiet formar Vetlandas framtida bandyspelare.

Men han formar inte bara talanger. Det är han som är drivkraften i hela a-lagets spel också. Det visade Johan Löfstedt på nytt när Vetlanda krigade sig till en poäng trots dubbla underlägen (1–3 och 4–6) mot Bollnäs.

Redan i oktober känner lagkaptenen, som utöver en övertygande insats noterades för ett mål och två assist, att toppformen sitter.

– Ja, det gör jag. Jag är i bra form och det känns bra fysiskt, men vi är ett ganska harmoniskt lag för tillfället och det känns bra i gänget. Många är i bra form och vi tillåter varandra att vara bra också. Det är inte bara en eller två, utan alla elva driver på inklusive avbytare, säger Johan Löfstedt efter sena upphämtningen och 6–6 mot Bollnäs på fredagskvällen.

– Jag tycker att vi förtjänar det. Jag sa det till laget efter matchen också. Sett över nittio minuter är vi nöjda. Sedan är det klart att det är tufft för Bollnäs att tappa 6–4, men det var en jämn match.

Och ni tilläts spela mycket på omställning som ni gillar?

– Så är det, och det passar kanske oss mer än Bollnäs. Det var en bra match för publiken, en bra match att se på. Det ska både vi och Bollnäs ha en eloge för.

Bortalagets tvåmålsskytt Patrik Nilsson var kritisk till det första av två bortdömda mål för Bollnäs under andra halvleken. Johan Löfstedt är också inne på att bortalaget skulle ha tilldömts 7–4 i den situationen.

– Jag blir jätteförvånad över att han dömer bort det. Det skulle nog ha varit mål där, så vi får tacka linjemannen där. Det sista är offside dock, det är jag hundra på. Nu hade vi marginal med oss och så kanske det studsar med Bollnäs nästa match. Domarna gör en jävligt bra match annars. Det är en tuff sport de dömer, men låter oss spela och tar inte för mycket utvisningar, säger han.

Att ni krigar er till poängen på det här sättet. Vad kan det ha för betydelse för fortsättningen?

– Vi möter ett väldigt bra lag, det är bara att kolla laguppställningen. Bollnäs är ett lag som kan aspirera om SM-guld, men vi visar att vi är minst lika bra och det är en bra känsla att ha med sig. Bollnäs har varit starka i ledning genom åren, men att vi kommer tillbaka två gånger om visar på moral och att vi är väldigt bra tränade. Vi har mer kräm än Bollnäs under sista tio.

ELITSERIEN

Vetlanda–Bollnäs 6–6 (3–3)

Målen: 0–1 (7) Oskar Jonsson, 1–1 (9) Pontus Vilén, 1–2 (13) Marcus Ståhl, 1–3 (28) Patrik Nilsson, 2–3 (29) Martin Landström, 3–3 (31) Joakim Andersson, 3–4 (50) Patrik Nilsson, 4–4 (53) Pontus Blomberg, 4–5 (58) Daniel Berlin, 4–6 (59) Samuli Helavouri, 5–6 (80) Mikael Nilsson, 6–6 (86) Johan Löfstedt.

Hörnor: 11–9.

Utvisningar: Vetlanda, 3x10. Bollnäs, 2x10.

Domare: Jonas Kandell.

Publik: 1119.

Mer läsning