Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi går för enkelt i fällan"

/

Edsbyn var knapp favorit på förhand inför kvartsfinalserien.
Nu har pendeln svängt efter att Villa vunnit första ronden i Svenska Fönster Arena.
– Ihåligt bakåt och tunt framåt, summerar Hans Andersson, enda målskytt i hemmalagets 1–4-förlust.

Annons

I egenskap av trea i elitserien hade Edsbyn hemmafördel mot Villa inför en eventuell femte och avgörande match i kvartsfinalserien.

Nu är läget ett annat efter att Villa Lidköping sabbat lördagens tänkta hemmafest i Svenska Fönster Arena.

Ett disciplinerat bortalag höll ett konfunderat Edsbyn mållöst ända fram till 74:e minuten när Hans Andersson drog till från distans och rakt upp i nättaket bakom förre Bollnäsmålvakten David Borvall.

Dessförinnan hade Daniel Andersson och David Karlsson gett Villa ledningen via mål i fjärde och 63:e minuten.

– Över 90 minuter är vi inte så nöjda över vårt spel. Det känns ihåligt bakåt och tunt framåt. Vi får klura på nya saker, säger Hans Andersson.

Vad kan det vara för saker?

– Eller, nya saker ska vi inte klura på. Det är mer att vi måste hitta tillbaka till det vi har haft en gång i tiden.

Villa Lidköping var betydligt starkare i första halvlek där Edsbyn knappt noterades för en enda målchans. I andra halvlek höjde sig hemmalaget en aning, men å andra sidan hade Jesper Bryngelson flera kvalificerade chanser att punktera matchen innan Hans Anderssons raket från distans.

– Vi möter ett bra lag, det är bara att erkänna. Det är två jämna lag och ena dagen rinner det över åt ena hållet och andra dagen åt det andra. Men det är klart att vi vill prestera bättre hemma, säger högerhalven.

– Både offensiven och defensiven är dålig. Det brukar hålla ihop, är defensiven är offensiven dålig och tvärtom. Vi ska inte klaga på varken det ena eller andra, men vi måste få ihop det bättre.

Nu har ni bränt er extra hemmamatch. Hur ser du på fortsättningen?

– Man ska vinna tre matcher och vi har varit ganska bra borta i år också, så det går att vinna det här ändå, säger Hans Andersson.

Tränare Thomas Liw var inne på samma spår.

– Det är först till tre och nu ligger vi under med 0–1. Vi ska åka ner och försöka nypa match två. Vi skiter i om det är borta eller hemma, vi siktar på att vinna nästa match för att ta oss in i matchserien, säger han.

Gör Villa er dåliga i dag eller är ni dåliga av er själva?

– Dålig och dålig, de gör många bra saker. De är nöjda med lite, väntar på läget, slår till på ett effektivt sätt och jobbar stenhårt i defensiven. Vi går för enkelt i fällan. De var bättre i dag och leder med 1–0, säger Thomas Liw.

– Vi är jäkla besvikna både spelare och ledare. Nu ska vi coola ner och prata ihop oss och få fram vår gemensamma bild av hur det såg ut.

Mer läsning