Måndag 15 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi går in för att vinna"

/

Edsbyn tänker sluta trea i elitserien, och få möjlighet att välja motstånd i kvartsfinalen.
Bara en sak återstår – att ta poäng borta mot ett kontraktsjagande Kungälv.
– En poäng räcker, men den inställningen går det inte att gå in med, vi går in för att vinna, säger tränaren Thomas Liw.

Annons

Förutsättningarna är tämligen enkla för Edsbyn. En poäng räcker för att säkra tredjeplatsen. Då kan vare sig Bollnäs eller Hammarby hota.

Blir det däremot förlust så får lagets supportrar några nerviga slutminuter på tisdagen.

Då får Bollnäs nämligen bara ta en poäng, och Hammarby får inte vinna och hämta in 11 mål vilket är det som skiljer i plus/minus mellan lagen.

– Det är en spännande upplösning, vi kan bli trea, fyra – eller femma – om Hammarby ställer till med målkalas. Kul att det gäller en del i slutomgången, säger Thomas Liw.

I mötet med Tillberga så vann Edsbyn rätt enkelt med 8–3, efter bland annat fem mål av lagkaptenen Jonas Edling. Nu väntar Kungälv som måste ta poäng för att slippa kvala sig kvar i elitserien, om nu inte Kalix (som möter Villa hemma) vinner, för då är loppet kört för dem.

– Det är en motståndare som spelar för att överleva, och Kungälv på Skarpe Nord är svårt även om de inte spelar för att slippa kvala. En tuff uppgift, säger Thomas Liw.

Statistiken talar emot Edsbyn som inte vunnit på Skarpe Nord sedan säsongen 10/11. Efter det har det blivit kryss (4–4) samt två förluster med 2–5.

– Vi har jagat bort spöken på Zinken och Hällåsen den här säsongen, lika bra att ta den här utomhusarenan också.

Mot Tillberga så fick mittfältaren Daniel Liw ett rejält hugg på handen i andra halvlek, han undersöktes av medicinsk personal i Edsbyn direkt efter matchen, då man bland annat pratade om en eventuell röntgen. Men någon fara för hans medverkan i kväll är det inte.

– Daniel är med ner till Kungälv och räknar med att spela, i övrigt är det också lugnt. Viktigt att få spela ihop oss igen efter alla sjukdomar.

Inför tisdagens val då, har ni pratat om det?

– Vi har pratat igenom olika scenarion och har väl rätt klart för oss, men mycket kan ju hända i sista omgången.

Mer läsning