Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi har finslipat lite extra"

Ljusdal har haft klen utdelning på hörnor under hela säsongen.
I 4–1-segern på Studenternas gjorde laget tre hörnmål.
Slump? Icke.
– Vi har finslipat lite extra, säger Daniel Skarps, en av målskyttarna.

Annons

Ljusdal har skaffat sig ett bra utgångsläge inför fortsättningen i kvalet. Detta trots debaclet mot Gripen i Trollhättan (0–4) förra veckan.

I kvalets andra match på bortais visade LBK upp en helt annan sida när Sirius besegrades med 4–1.

– Nu har vi allt i egna händer igen, helt fantastiskt. Inställningen vi har i dag är helt enorm, det är så här vi måste vara hela tiden, säger ytterhalven Daniel Skarps.

Av fyra mål tillkom tre efter hörna – glädjande för Ljusdal som under hela säsongen haft svag utdelning på just den punkten.

– Vi har tränat hörnor hela säsongen, men har finslipat lite extra när vi haft uppehåll på två veckor, säger Daniel Skarps, som gjorde viktiga 2–1 på en vänsterhörna.

– När lagen står kvar på linjen är det bara nättaket som är öppet och börjar man då sikta där uppe, då är det lätt att skjuta över. Nu har vi varit tydliga med att vi ska träffa mål och störta på returer. Det är fasta situationer som avgör hela tiden, så det gäller att ta tillvara på dem, fortsätter 38-åringen.

De andra två hörnmålen gjordes av Filip Skoglund (retur till 1–0) och Johan Berglund – som smällde upp säsongens första mål i nättaket till 4–1 . Ljusdals 3–1-mål signerades Kalle Mårtensson som drog till från 25 meter.

Matchen i övrigt, då? Första halvlek var som en tennismatch i regnet. Lagen lyfte och lyfte eftersom isen var ospelbar.

– Det blir mer kamp och mindre fart. Vi går in och kampar och gör det helt fantastiskt. "Bejja" (Johan Berglund) är helt gudomlig där bak, han håller ihop alltihop, säger Daniel Skarps.

– Inför andra halvlek är vi införstådda med bättre förutsättningar och mer "köra". Sirius växlar upp, men det känns som att vi står emot det och får ställa om på dem. Det gör vi riktigt bra.

Vad betyder din rutin i kvalsammanhang?

– Just det här med kval är nytt för mig. Det blir något speciellt, hela laget höjer sig. På något sätt blir det lunk i serien, allra helst i slutet när det är kört. Då är det jobbigt att motivera sig, säger Daniel Skarps.

– Det är mycket mer glädje nu. Skillnaden på slutspel är att det är mer liv och död nu. I slutspel är det surt att åka ur, men här kan man åka ur en serie. Det är mer på spel, men samtidigt är det roligt. Det här är idrott, det är det här man håller på för.

Mer läsning