Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi kan inte lägga oss och dö"

/
  • Brobergs tränare Svenne Olsson ger sina spelare klara order inför mötet med Hammarby som avslutar elitserien.

En omgång återstår av elitserien
Broberg verkar ha hittat slutspelsformen – men kvällens match mot Hammarby är betydelselös.
– Vi behöver fortfarande göra bra saker. Men jag vet också precis hur spelarna tänker, säger tränaren Svenne Olsson.

Annons

Det står sedan en tid tillbaka klart att Broberg – tvärtemot motståndarna Hammarby – inte har någon chans att nå en topp fyra-placering, vilket ger hemmaplansfördel i kvartsfinalen.

Frågan är därför hur Broberg resonerar inför kvällens möte. Är det en match att bara spela av för att undvika skador och kanske låta några spelare vila? Eller är det ett heltänt hemmalag som vill följa upp de fina insatserna mot Vetlanda och Villa i de senaste omgångarna?

Här är Brobergtränaren Svenne Olssons besked:

– Det som är bra är att Hammarby kommer att gå för fullt. Då får vi oss också en riktig genomkörare. Vi kan inte lägga oss och dö. Vi behöver fortfarande göra bra saker inför slutspelet, säger Svenne Olsson.

– Men jag vet också precis hur spelarna tänker. Man vill spela matchen, men samtidigt finns allt allt fokus på vad som komma skall.

Det som tränaren först och främst tänker på är slutspelsvalen och sedan den första kvartsfinalen som spelas på lördag.

Vem Brobergs motståndare blir avgörs först senare på tisdagskvällen. Många röster höjs för att det kan bli samma som förra säsongen – Sandviken.

– Det är klart att man funderar på hur det olika lagen tänker. Det är ofrånkomligt. Men samtidigt är det inget vi kan påverka. Det är rätt klart redan nu. Jag tror inte resultatet mot Hammarby spelar någon roll för de lag som funderar på att välja oss, säger Olsson.

Broberg samlade ihop 30 poäng säsongerna 2010/11 och 2012/13. Tabellsjuan kan nu slå sitt eget rekord i elitserien, men då krävs det minst en poäng mot Hammarby.

– Vi har helt klar gjort många bra saker under säsongen. Men man vill ju ändå ha mer. Det är små marginaler uppåt. Och vi får skylla oss själva.

Brobergs förfogar över en skadefri trupp. Men mot Vetlanda i lördags vilade trion Henrik Rehnvall, Robin Redin och Stefan Larsson. Och Svenne Olsson har inte tagit något beslut om vilka som kommer till spel i kväll.

– Vi får väl se hur statusen bland spelarna är. Det kan säkert vara någon som mår bra av att vila när det varit tätt och tufft med matcher.

Mer läsning