Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi kommer att sälja oss dyrt"

Det blev en repris från förra säsongens slutspel.
Sandviken valde att möta Broberg i kvartsfinal.
– Vi kommer att sälja oss dyrt. Det ska bli tuffa tag. Punkt slut, säger tränaren Svenne Olsson.

Annons

Det blev som de flesta trodde. Guldfavoriten Sandviken fick som seriesegrare välja först och tog Broberg. Det kom heller inte som någon överraskning för spelarna och ledarna i Broberg som hade samlats i omklädningsrummet efter den avslutade matchen i elitserien mot Hammarby (förlust 3–6 efter 2–3 i halvtid).

– Det var väntat. Vi har väl inte gjort de två bästa matcherna mot Sandviken under säsongen, säger Jonas Nygren.

Vad säger du om att möta Sandviken ytterligare en gång i kvartsfinal?

– Det ska bli fantastiskt roligt att spela. Jag ser det som att vi har en bra chans. Vi har allt att vinna.

Jonas Nygren menar att Broberg kommer med en uppåtgående formkurva.

– Vi har gjort riktig bra resa den senaste tre matcherna och steppat upp nivån rejält. Det är klart att det var svårt med motivationen i en sådan här match. Men vi gick in och krigade och kunde lika gärna ha fått med oss en eller två poäng.

Mötet mellan lagen blir också en repris på förra säsongens kvartsfinal. Då vann Sandviken med 3–2 i matcher – och för Broberg är det revansch som gäller.

– Jag säger det igen. Jag tror personligen att den tuffaste brickan för guldet fortfarande är Sandviken. Och de kom på vår lott igen. Stentufft naturligtvis, säger tränaren Svenne Olsson.

Han erkänner också att Broberg började prata om Sandviken som motståndare i en kvartsfinal redan för över en vecka sedan.

– Vi har pratat i de termerna ett tag och har förstås rätt bra koll på hur Sandviken agerar. Även om vi har gjort bra på slutet är det som grämer mig mest att vi inte når en sista match om fjärdeplatsen i serien.

Vad är känslan inför den första matchen på lördag?

– Den är bra. Vi kommer gå in med ett högt huvud i kvartsfinalserien och sälja oss väldigt dyrt. Det ska bli tuffa tag. Punkt slut, säger Svenne Olsson.

Mer läsning