Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi ska ge absolut allt"

/
  • Jens Hermansson tycker att det har fungerat bra att vara lagkapten.

Att det blir kval är ett faktum för Ljusdal. Men fem matcher återstår ännu av Elitserien. Först i kön – Västerås borta.
– Det är en riktigt tuff match och så har det varit ett litet uppehåll. Men det är bara att kliva in i det igen och göra det vi pratar om innan, säger Ljusdalskaptenen Jens Hermansson.

Annons

Inför säsongen utnämndes Jens Hermansson till lagkapten i Ljusdals BK. Hans första uppdrag som lagkapten hittills i karriären.

– Jag tycker att det har känts bra. Jag har inte förändrats så mycket, utan försökt vara den jag är både på och bredvid planen. Jag har bidragit på mitt sätt, säger han.

Han berättar att han också att ansvaret fördelats ut en del på spelare som varit med länge, som tagit plats i omklädningsrummet och på planen.

– Det har rullat på bra, jag tycker inte att det ska vara något extra egentligen. Det gäller att alla som är med tar sitt ansvar, sen får man försöka bidra med energi och så naturligtvis.

Ljusdals tränare Patrik Larsson är nöjd med valet av lagkapten.

– Han är en trygg person och är trygg i sin roll som lagkapten. Han är en förebild för många i sin träning och noggrannhet. Han har gjort det bra, Jens.

Ett stundande kval är en realitet. Men egentligen känns det inte alldeles olika från om Ljusdal hade stått inför ett slutspel, menar Jens Hermansson.

– På något sätt går man och klurar på det och laddar lika som man skulle ha gjort om det hade varit ett slutspel. Man vill vara på topp och vara förberedd på bästa sätt. Det är viktiga matcher och det gäller att vara med i alla, hela vägen in. Det fick vi bevis på förra året.

Men först ska ändå Elitserien spelas klart, och närmast väntar Västerås, som Ljusdal senast mötte i premiärmatchen på IP.

– Vi stod emot ganska länge. Det stod och vägde. Kan vi få till en liknande matchbild är det jättebra, säger Jens Hermansson och fortsätter:

– Vi ska ge absolut allt för att ge dem en match. Det är en väldigt tuff bortamatch. De är ett riktigt bra lag, de spelar på många och kör mycket djupledsspel, och så har de spelare som Esplund (Johan) som är väldigt vassa. Men är vi på topp kan vi störa alla lag, så är det när vi är som bäst.

Viktigast på fredagen menar han är ett bra försvar.

– Men också ha ett eget anfallsspel så att vi orkar försvara oss.

Västeråstränaren Michael Carlsson tror Ljusdal får det tufft på fredagen.

– Vi är stabila i vårt spel, Ljusdal ska vara riktigt bra imorgon för att kunna hota oss, säger han.

Mer läsning