Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi sliter som djur allihop"

/

Kvartsfinalserien mellan Bollnäs och Västerås SK är utjämnad – efter årets rysare på Sävstaås.
– Vi sliter som djur allihop, säger hemmalagets tvåmålsskytt Daniel Berlin, som var en gigant i andra halvleken.

Annons

Bollnäs har kvitterat till 1–1 i kvartsfinalserien – via tisdagens 5–3-seger och en match med två ansikten. Första halvleken som var tillknäppt och en andra hälft som gungade som det stormigaste av hav. Likadant var det för Daniel Berlin som var anonym före paus, men en gigant i avgörandet.

Först styrde han in Per Hellmyrs inslag från högerkanten till 2–1 i 47:e minuten. Sedan spelade han Samuli Helavuori fri till 3–2 innan han placerade 4–2 i bortre krysset.

– Vi sliter som djur allihop. Det är grymt häftigt att se – med Stoor (Erik) avstängd, Ville (Aaltonen) som får gå ner (som back) och med andra som får speltid och gör det skitbra. Vi krigar och kämpar i 90 minuter plus tillägg, säger Daniel Berlin, som såg likheter med första matchen i Västerås.

– Det är väldigt likt matchen i ABB Arena och det känns rättvist med 1–1 i matcher. Vi måste vara så här defensiva och försöka kontra. VSK vill att vi ska stånga oss blodiga mot dem hela tiden, så vi får försöka ta det lite lugnare.

VSK reducerade till 3–4 i 82:a minuten och det blev ett drama ända fram till 90:e minuten när Pär Törnberg stötte in returen efter Per Hellmyrs skott. Då bjöd de 1 715 åskådare på årets högsta jubel på Sävstaås.

– Det är roligt när det är livat. Och domaren bjöd väl till lite för att få det livat, även om jag tycker att det var lugnare än vad publiken kanske tyckte, säger Daniel Berlin med ett skratt.

Med 1–1 i kvartsfinalserien åker Bollnäs till Västerås för att jaga den bortaseger som är nödvändig för att kunna avancera till semifinal. Och jakt är precis vad det handlar om, enligt Daniel Berlin.

– Det här var otroligt skönt. En tuff och jämn match där vi drar längsta strået. Nu har de pressen på sig, vi lägger över den på dem igen, säger han.

– De valde oss och vi jagar. Vi känner att det är lättare att jaga än att bli jagad och det försöker vi prata om hela tiden.

Mer läsning