Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viklund debuterar i landslaget: "Jag ska vara ett offensivt hot"

IFK Vänersborgs bäste spelare två säsonger i rad. Nu får Emil Viklund chansen i herrlandslaget. – Jag kommer att spela mitt spel som i Vänersborg, säger Kalixsonen inför debuten.

Annons

LÄS ÄVEN: Här är Svenne Olssons trupp till landskamperna i Vetlanda

Han spelade förvisso en match mot Villa under förra årets sommarläger med herrlandslaget. Men det är först i helgen när Sverige möter Finland två gånger i Vetlanda som Vänersborgs kraftfulle vänsterhalv Emil Viklund gör sin "officiella" debut i herrlandslaget.

Och mycket tyder på att 25-åringen, som två säsonger i rad prisats som årets spelare av supporterklubben Älgarna, kommer att spela ytterhalv även under helgens landslagssamling.

Utifrån de uppdelade "blocken" i Svenne Olssons uttagning tolkar Emil Viklund det som att han, Erik Säfström och debutanten Simon Folkesson är kallade som ytterhalvor. Per Hellmyrs ser, precis som under VM i Uljanovsk, ut att få samma mittfältsroll som i Bollnäs förra säsongen.

– Vi är uppdelade i block så jag antar att det är så det är, eftersom Folkesson också är med som försvarare. Det verkar bli vi tre som rullar som ytterhalvor, säger Emil Viklund.

– Jag kommer att spela mitt spel som i Vänersborg, det är därför jag är uttagen antar jag. Jag ska vara ett hot offensivt, speciellt efter isen där jag har mina spetskvaliteter. Sedan gäller det att hitta rätt med de övriga i laget och sätta i gång dom.

LÄS ÄVEN: Viklund om att inte tas ut i landslaget (från 2015)

Bandypuls når Emil Viklund mitt under Vänersborgs "proffsdag" med morgonträning, gemensam lunch, teori och isträning på eftermiddagen. Ytterhalven hyllar konceptet.

– Det är jäkligt grymt, faktiskt. Det ger mycket energi och sammanhållning, inte bara att vi är på is utan också får en dag tillsammans.

Svenne Olssons trupp innehåller ytterligare två debutanter i Västerås SK:s försvarare Patrik Sjöström och Hammarbys mittfältare Jesper Jonsson.

Mer läsning