Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viklund inför Vänersborgs måstematch mot "trötta" VSK: "Det är inte riktigt likt dem"

/

Vänersborg har kniven mot strupen inför kvällens tredje kvartsfinal.
Men spelarna är inte tagna av stundens allvar.
De har snarare stark tro på att rubba de regerande mästarna.
– De kändes trötta i förra matchen, så det är bara att fortsätta att kriga så tror jag att vi kan bryta ner dem till slut, säger Emil Viklund från bussen på väg mot Västerås.

Annons

Trots de två inledande förlusterna och underläget i matchserien känner Vänersborg att de höjt sig från seriespelet.

– Som lag har vi presterat bäst nu i slutspelet. Vi har haft perioder när vi presterat bra i serien också, men sett över 90 minuter är det här de bästa matcherna. Vi har höjt oss ett snäpp, säger Viklund.

Läs också: Vänersborgsstjärnan rasar efter förlusten

Viklund menar att Vänersborg inte ska ändra något i sitt spel från de inledande matcherna. Han är övertygad om att de kommer kunna rubba mästarna om de fortsätter på samma spår.

– Personligen upplevde jag att de började tröttna i förra matchen. Även när vi hade två utvisningar stod de bara på egen planhalva och väntade. Det är inte riktigt likt dem. Det kändes som att de tappade orken.

– De är människor också, så det är klart att de blir slitna. Det är bara en dags vila mellan, så det känns nog i deras ben.

Läs också: Här är situationen som retar upp Vänersborg

I bussen mot Västerås fanns inga tecken på att spelarna var tagna av stundens allvar under torsdagsförmiddagen.

– Det är bra stämning här. Vi åker till Örebro och tar det lite lugnt, sen åker vi till Västerås under eftermiddagen, berättar Viklund.

Efter att ha blivit utsedd till lagets bäste spelare under fjolårssäsongen känner Viklund att han kunnat ta ytterligare ett kliv framåt i år.

– Det har känts som att jag har utvecklats och fått mer rutin. Jag har snappat upp några smådetaljer som man lär sig under åren, säger Viklund, som fyller 25 år nästa vecka.

– Jag har inte känt någon press eller att jag har underpresterat. Jag tycker att jag varit bland de bästa i laget. Bara jag gör mina grejer på isen så vet jag att det blir jobbigt för motståndarna. Jag känner snarare att jag har större press på mig själv än vad jag har utifrån.

TV: Se matchen Västerås SK–Vänersborg här

19.00 börjar kvällens match, som kan bli Vänersborgs och Viklunds sista för säsongen.

– Det är bara att strunta i att man är trött och fortsätta åka, säger Viklund.

Mer läsning