Måndag 15 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viklund om att inte tas ut till landslaget: "Vill givetvis vara med när man presterar på den nivån"

/

Emil Viklunds starka säsongsöppning har gett eko i bandy-Sverige.
Men när första landslagstruppen presenterades fanns han inte med bland de uttagna.
– Man vill naturligtvis vara med när man presterar på den nivån, säger ytterhalven efter 6–2–segern mot Sirius.

Annons

Konstant regn och knottrig, sträv is är inte det optimala underlaget för en skridskostark lirare som Emil Viklund. Men trots förutsättningarna på Studenternas IP gjorde Vänersborg jobbet och vann med 6–2 mot Sirius – efter ett jätteryck i början av andra halvlek med tre mål på tre minuter.

– Det var lite svårspelat. Bollen hoppade väldigt och det var mycket lyftspel och kamp. Sedan rullade vi in några bollar på rad och de fick det lite kämpigt när det rann iväg. Samtidigt blev vi desto tyngre, summerar 24-årige vänsterhalven, som assisterade till Christoffer Fagerströms 5–1-mål som definitivt punkterade matchen.

– Jag tyckte att det gick bra ändå. Jag fick satsa mycket på det defensiva och det kändes rätt bra för att vara det här underlaget. Vi försökte spela så gott det gick, det var ingen glamourbandy direkt. Men jag tycker ändå att vi krigade på bra och var det starkare laget, fortsätter han.

I fjol utsågs Emil Viklund, som är fostrad i Nyborgs SK, till Årets spelare i IFK Vänersborg. Efter en imponerande säsongsinledning har röster höjts om att han ska med i landslaget redan i år. Men när förbundskapten Svenne Olssons första landslagstrupp släpptes under tisdagen fanns inte Emil Viklund med.

– Jag pratade med Svenne dagen innan den kom ut. Jag hade varit med i diskussionen länge och det tycker jag är positivt. Det är riktigt många bra bandyspelare i landslaget, så man konkurrerar med de allra bästa. Halvorna där, med Hellmyrs (Per) och Säfström (Erik) är ju bland de bästa i världen. Det är motiverande att bara var uppe i diskussionen, men man vill givetvis vara med när man presterar på den nivån.

Är du besviken?

– Klart man är besviken, men man ska känna att man är bättre än dem (Hellmyrs och Säfström) och det tycker jag inte att jag är ännu. Jag tycker att jag har lite till att ge innan jag är med i landslaget.

 

Du har väl inte missat Bandypuls app? Ladda ner den här!

Mer läsning