Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villa bjuder in asylsökande och ensamkommande flyktingbarn mot Tillberga: "Vi vill ta vårt samhällsansvar"

På onsdag tar Villa Lidköping emot Tillberga på hemmaplan.
Till matchen har Villa bjudit in ett stort antal asylsökande, SFI-elever och ensamkommande flyktingbarn.
– Kan vi göra deras vardag bättre med ett lag att stötta så kan det vara värt mycket, säger klubbchefen Jonas "Sparris" Johansson.

Annons

När Villa Lidköping möter Tillberga i Sparbanken Lidköping Arena på onsdagskvällen kommer hemmalaget att ha ett stort antal nya åskådare och fans på läktarna. Villa har bjudit in 150 asylsökande från Stora Ekebergs asylboende och 150 SFI-elever till matchen. Även ett 30-tal ensamkommande från Lundens boende har fått inbjudan.

– Vad gäller SFI-gänget började vi redan med det förra året, det var ett integrationsprojekt med Campus. Tillsammans tyckte vi att bandy faktiskt kan vara något bland det mest svenska vi har. Ska man integreras på en liten ort som Lidköping, eller småorter överlag, är det bra att hitta en inkörsport. I Lidköping är bandyn väldigt stor och en tanke med att bjuda in dem på bandy är att de ska få se vad Lidköpingsborna roar sig med. Förhoppningsvis förälskar de sig också i denna fantastiska sport, säger Jonas "Sparris" Johansson.

För de asylsökande på Stora Ekeberg är det första gången som de bjuds in till Sparbanken Lidköping Arena.

– Vi pratade med dem i fjol, men det blev aldrig någonting då. Nu har vi hittat en lösning, så det kommer 150 asylsökande i morgon (onsdag) och 150 mot Kalix den tolfte december. De är runt 600 på Stora Ekeberg, så det delas upp på ett par gånger för att lösa logistiken, säger Jonas Johansson, som ser klubbens initiativ som givet.

– Vi vill ta vårt samhällsansvar och försöka hjälpa dem att få en schysst inkörsport i Sverige. Kan vi göra deras vardag lite bättre med att finnas till så att de har ett lag att stötta så kan det vara värt mycket.

Villa Lidköping–Tillberga är tidigarelagd med en timme med anledning av en viss Zlatan Ibrahimovic .

Mer läsning