Måndag 24 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villa jagar Ekholm – och Botnias superlöfte: "En av de största talangerna Finland fått fram"

Kungälvs Axel Ekholm och Botnias Tuomas Määttä. Det är två talanger som intresserar Villa, enligt Nya Lidköpings Tidningen.

Annons

Axel Ekholm mot Bollnäs under säsongen som gick.

I en intervju med Bandypuls på tisdagen berättade IFK Kungälvs offensive talang Axel Ekholm att han i dagsläget väljer mellan två klubbar.

Till NLT.se på onsdagen bekräftar 20-åringen att en av klubbarna är Villa Lidköping och att den andra är ett annat slutspelslag.

– Det är 50/50 mellan Villa och den andra klubben och jag kommer att bestämma mig inom kort.

Enligt NLT.se jagar Villa Lidköping även Botnias supertalang och landslagsman Tuomas Määttä som vann poängligan i finska ligan och krönte säsongen med att vinna Helsingforsklubbens första guld på 19 år. I finalen mot Borgå Akilles gjorde han två mål i 3–2-segern.

Både Tuomas Määttä och Axel Ekholm har varit i Lidköping och träffat klubben. Teemu Määttä, som värvades från Botnia till Kungälv inför säsongen som gick, bekräftar att lillebrorsan överväger en flytt till Sverige och Villa.

– Jag vet att han är intresserad. Villa är ju ett av de bästa lagen, men det är fler svenska lag som har hört av sig, säger han till NLT.se.

Hur vass är han då, den 20-årige finländaren? Enligt Teemu Määttä "riktigt bra redan nu".

– Många säger att han är en av de största talangerna som Finland fått fram.

Mer läsning