Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villa-Karlsson: "Kul att SAIK tänker på mig"

/

Lidköpingskillen Johan Karlsson har haft svårt att platsa i Villa.
Nu har han kontaktats av SAIK.
– Kul att de tänker på mig, säger 21-åringen.

Annons

Västerås guldmakare Johan Esplund presenterades som Villaspelare vid en presskonferens under onsdagen. Samtidigt funderar en annan mittfältare i klubben över sin framtid.

Och den kan inkludera SAIK. Johan Karlsson har spelat 17 elitseriematcher i Villa-Lidköping under säsongen, och noterats för tre mål och fem assists, men i slutspelet fick han mest sitta på läktaren.

Nu går kontraktet ut, och en vecka före SM-finalen kontaktades han av SAIK:s sportchef Thomas Larsson.

– Han sa bara att de var intresserade, och sen skulle vi höras mer efter SM-finalen. Men det har vi inte gjort, inte ännu, säger Johan Karlsson.

Varför tror du att de kontaktade dig?

– Säg det, de gillar väl min spelstil. Jag är skridskostark och gillar att bryta fram och är rätt passningssäker.

Johan Karlsson har spelat i samtliga ungdomslandslag på vägen fram, och så här säger SAIK-tränaren Anders Jakobsson:

– Det är en jätteduktig spelare med bra speluppfattning och bra skridskoåkning. Jag har inte sett honom så väldigt mycket, men däremot spelat en hel del mot hans pappa Anders. Det är en stor talang.

Johan Karlsson är i första hand mittfältare, även om han också spelat i anfallet, och på mitten har SAIK i nuläget Dennis Henriksen och Ted Haraldsson under kontrakt, samtidigt som man troligtvis vill ge mer speltid till lovande junioren Olle Berglund. Dessutom finns Daniel Bäck och Mikael Nilsson vars kontrakt gått ut.

– Vi har ingen jättepanik på spelarsidan i dag. Vårt problem är att vi inte vet vad de ryska klubbarna kommer med, och det dröjer nog till VM innan det händer nåt. Jag misstänker att en del svenskar kommer röra sig ditåt, finns det bra spelare finns det alltid pengar, säger Anders Jakobsson.

Mer läsning