Måndag 24 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villa kraschade Bollnäs inför storpublik: "Vi är ett nummer större i den här matchen"

/

Villa Lidköping delade ut en käftsmäll som Bollnäs kommer få det svårt att resa sig efter.
För det var inte bara segersiffran 8–1 som imponerade.
Lagets offensiva spetsar visade att de duger långt som defensiva pjäser.
– Ja, vi är ganska bra där, det har kommit lite i skymundan, säger Daniel Andersson.

Annons

Villa Lidköping gav, om vi ska vara ärliga, aldrig Bollnäs någon chans att hota inför en kokande Sparbanken Lidköping Arena.

Gästerna fick äga lite boll, men kunde inte prestera mer hot än ett par hyggliga chanser efter lyft mot djupledsgående anfallare.

TV: Hägglund och Axmans snabbanalys från Lidköping

Villa däremot fortsatte på den väg man befann sig på i kvartsfinalserien mot Vetlanda.

– Jag tycker at vi spelar ungefär som då, fast med bättre tryck i defensiven, de har bra spelare så det gäller att vara närvarande. Det är inte Bollnäs som är dåliga i dag, de spelar som vi förväntat oss och går hårt på vissa spelare och vi störde dem rätt bra, säger Daniel Andersson, som låg bakom 1–0-målet då han frispelade David Karlsson efter 31 minuter.

TV: Se målen som sänkte Bollnäs

2–0 kom sedan på en hörna (Martin Johansson) som Bollnäs, med rätta, protesterade mot då det var David Karlsson som styrde ut bollen över kortlinjen.

Men å andra sidan skulle Villa haft en straff när Daniel Andersson brottades ner av Andreas Westh.

Det som stack ut annars i den första halvleken var Villas offensiva lina med Daniel Andersson, Johan Esplund, David Karlsson och Jesper Eriksson som gång på gång bröt Bollnäs uppspel högt upp i banan.

– Ja, vi är ganska bra i defensiven också även om det kommit i skymundan. VI har kommit överens hur vi ska göra. Det kan man göra på olika sätt, i omklädningsrummet men det är där ute man måste göra det, säger Daniel Andersson.'

TV: Bollnäs lagkapten efter kraschen i Lidköping

En förklaring till den kollektiva insatsen som bara gav Bollnäs ett fåtal chanser i matchen är enligt Daniel Andersson tillskottet av Esplund och Magnus Muhrén.

– Vi har fått in några spelare av kaliber som bidrar offensivt så att vi som dragit det framåt tidigare kan jobba mer hemåt, nu fördelar vi kraften bättre, säger Daniel Andersson.

Och just Magnus Muhrén förtjänar ett eget kapitel i den första semifinalen. Veteranen stod för två mål som båda var delikatesser.

LÄS MER: "Zocke" tippar semifinalerna

– Vi sa i slutet att håll i bollen och får tiden att gå. Ja säger han och direkt efter åker igenom Bollnäs och hänger den och skriker att "nu funkar högerskottet", säger Daniel Andersson med ett skratt.

Nu får Villa Lidköping ladda om för på lördag väntar retur på Sävstaås.

– Siffrorna visar att vi är ett nummer större i den här matchen, man annars betyder inte siffrorna något, vi hade fått lika energi om vi vunnit med 4–1. Jag har spelat många semifinaler och ingen är den andra lik. Det gäller att snabbt släppa den här och komma ner på jorden. Det kommer bli tuffare på lördag än det var i dag, säger Daniel Andersson.

LÄS MER: Villabacken segerviss inför semifinalen

LÄS MER: Hyllningen: "Tjänstefel att han inte spelar i landslaget"

Mer läsning