Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villa lånar ut talangen Florén till Tillberga: "Jag ser en bra utvecklingsmöjlighet där"

Tillberga har gjort klart med säsongens tredje nyförvärv.Klubben lånar talangen Philip Florén från SM-finalisten Villa Lidköping.

Annons

Philip Florén har tillhört Villa Lidköpings A-lag i tre säsonger men väljer nu att byta miljö för att få en större roll och ge utvecklingen en skjuts framåt.

19-åringen kommer till Tillberga på lån, men klubben har option på att lösa ut honom inför nästa säsong om allt fungerar.

Philip Florén kommer till Västerås och Tillberga på lån från Villa Lidköping.

– Det har varit så att "Sparris" (Jonas Johansson, klubbchef i Villa Lidköping) har sagt till mig att en utlåning varit aktuell, så ett par klubbar har varit på mig. Tillberga hörde av sig sist faktiskt men det kändes mest aktuellt och de var det lag på högst nivå som hört av sig, säger Philip Florén, som ser fram mot att spela för Västeråslaget.

– Jag ser en bra utvecklingsmöjlighet där. De spelar med mycket unga spelare, alla drar åt samma håll och är hungriga. Allt runtomkring känns också jättebra, Det är en klubb som drivs med passion.

Beskriv dig själv som spelare?

– Tillberga sökte en spelare som går på djupet och det är jag rätt bra på, att dra ner försvaret. Jag är nog rätt på i mitt spel och de ville ha en spelare som är i boxen och är framme när lägena kommer, jag är rätt målfarlig. Och får man spela med Rinat Shamsutov så är det bara att hålla klubban i isen.

Tillbergas klubbchef Tobias Johnson säger så här om sitt nyförvärv i ett pressmeddelande:

– En riktigt bra värvning för oss. Vi var ute efter en forward till och Philip kommer passa riktigt bra i spelet och i gruppen. Han är en stor talang som redan spelat en hel del matcher med Villa. Vi är tacksamma för att Villa erbjöd oss den här möjligheten. Nu har vi en otroligt jämn och stark trupp med stenhård konkurrens på varje position.

Mer läsning