Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villa Lidköping med ena foten i SM-final: "De har varit otroligt effektiva"

/

Bollnäs saknade offensivt tryck i första halvlek.
Därför blev laget ännu en gång slaget av Villa Lidköping – som kopplar grepp om semifinalserien efter 7–3 inför drygt 5 000 personer i Sparbanken Lidköping Arena.

Annons

Efter några pigga minuter var det Villa Lidköping för hela slanten och utdelningen kom med jämna mellanrum.

Lars Fall inledde med att göra 1–0 snyggt framspelad av Johan Esplund. Mattias Johansson fyllde på med 2–0 i friläge och sedan kunde Johan Esplund vispa in en hörnretur på volley för 3–0.

Då, i 27:e minuten, begärde Bollnäs timeout. Direkt efter den så blev Daniel Berlin utvisad.

Men i 34:e minuten kom utdelningen när Christian Mickelsson på fin lyftning från Anders Spinnars kunde reducera.

Den kontakten bröts dock av David Karlsson som fick fritt läge i straffområdet och överlistade Niklas Prytz för 4–1. Jens Lindgren fick sedan in en sen reducering på pass från Per Hellmyrs.

Tyvärr för Bollnäs så slutade den första halvleken med att David Karlsson distinkt slog in 5–2 på straff.

– Vi blir olyckliga i första halvlek, det är några misstag som de kan utnyttja. Vi bjuder på för mycket men spelar upp oss i andra halvlek, säger Bollnäs lagkapten Andreas Westh.

I andra halvlek tog Bollnäs tag i spelet och började skapa visst tryck. Christian Mickelsson kunde skapa ny nerv med sitt andra mål, nästan friställd av Daniel Berlin.

Men det blev David Karlsson som släckte hoppat då han med sitt tredje mål slog in 6–3 på hörna för att sedan fylla på med 7–3.

– Villa har varit otroligt effektiva. En häftig inramning och några läckra mål av Villa som vinner rättvist, säger Vänersborgs storskytt Joakim Hedqvist som var expertkommentator i Bandypuls sändning från Lidköping.

Villa leder nu semifinalserien med 2–1 i matcher. Retur väntar i Bollnäs på fredag.

Mer läsning